Европа се събужда: Италия започна работа по отмяна на санкциите срещу Русия

в ПО СВЕТА

Наложените срещу Русия международни санкции са пагубни за италианската икономика и в същото време са неефективни по своята същност, каза италианският премиер Джузепе Конте по време на речта си на конференцията за външна политика на Генуа.

Както съобщава Ройтерс той отбеляза, че кабинета на министрите ще способства за премахването на анти-руските санкции. Това, както каза политикът, е необходимо за облекчаване на напрежението между Рим и Москва, а също и укрепване на диалога между двете страни по различни въпроси.

„Ние работим над тази цел. Ние работим, за да гарантираме, че санкциите срещу Русия ще бъдат премахнати. Разбира се, това няма да стане утре сутринта, но ние работим за постигането на тази цел ”, каза италианският премиер

Припомняме ви, че още през есента на МВР Италия Матео Салвини, в преддверието на посещението си в Москва, заяви, че правителството му ще продължи да се стреми към постигане на отмяна анти-руските санкции и ще продължи да убеждава партньорите си в абсурдността на санкциите.

Убеден съм, че антируските санкции са социален, културен и икономически абсурд и ще се опитаме да обясним и убедим всички наши партньори в това, включително по време на дискусии на европейско ниво», каза Салвини.

И действително, санкциите са отчаяният опит на колективния Запад да излъже световната общност, че Русия е страшна, и трябва да бъде сдържана. Все повече държави на гърба си изпитват вредата, която причиняват анти-руските санкции на собствените им икономики. Но Европа започва да се събужда..малко по-малко, ако продължи да се бори, всички ние имаме шанс. News Front