Дъщерята на екс-президента Петър Стоянов работи в банка Ротшилд в Лондон, а синът на Корнелия Нинова в „Голдман Сакс“ в Ню Йорк

в БЪЛГАРИЯ

Петър Стоянов е щастлив баща – дъщеря му Теофана е претърпяла невероятна промяна, но освен страшно красива, тя продължава да се развива успешно и в социален план за скромните си 27 години. Брюнетката вече покорява сърца, а пред чаровната и усмивка губят ума и дума, както у нас, така и на Острова, където Фани все още живее. Причината за късмета на Фани обаче не са връзките на татко й, нито впечатляващата й визия, а нейната упоритост над учебниците. Малко известната за обществото президентска наследница вече две години върти парите на богатите и известните като служител на елитната банка „Ротшилд” в Лондон. „Докато мама работеше в Световната организация за интелектуална собственост в Женева, аз завърших там международното училище. В Англия учих в London School of Economics. Бакалавърската ми степен бе по международни отношения, а магистърската – по право, социология и антропология. Бяха ме приели и в Оксфорд, но аз предпочетох този курс в London School of Economics, защото се интересувах от правните системи на различните държави, дори от племенни обичаи. Мечтаех да работя в международни хуманитарни или неправителствени организации, но се оказах в банка „Ротшилд”. Вече две години съм там и съм много доволна”, хвали се фаталната брюнетка. Пловдивчанката призна, че истински богатите хора, с които се сблъсква покрай работата си, са най-малко претенциозни. Милиардерите я впечатляват с непосредствеността си и истински позитивизъм, както и с уважението към околните, което демонстрират.

 БЛИЦ


(бел. ред. Петър Стоянов е евреин,  Член на Европейския изпълнителен комитет на Трилатералната комисия. /Кунева също е член/ През 2004 г. бившият президент Петър Стоянов е поканен да се присъедини към Трилатералната комисия – голяма неправителствена международна организация, създадена от Дейвид Рокфелер през 1973 г.
ЦРУ имат една фондация, „Америка за България“ се казва. Преди 15 години наброиха 350 хиляди долара на най-озъбения президент. Така ЦРУ му осребри неговата кучешка вярност по време на войната на САЩ срещу Югославия. А парите бяха дадени, защото нашият Пешо от Фелибето чел… лекции. Също така е Почитен член в съвет на “Атлантическия клуб в България“…Припомнете си, че Сорос е носител на ордена „Стара планина“ още от 1997 г. Както се досещате, награждава го Пешо Коня!


Корнелия Нинова пази в дълбока тайна подробностите около живота на сина си Рафаел. Оказва се, че наследникът на соцлидерката, който е математически гений, вече е по-високоплатен от нея.
„Ретро“ научи, че Рафи работи в една от най-големите инвестиционни банки в света – „Голдман Сакс“, намираща се в Ню Йорк.

Позицията, която младежът заемал, е на финансов анализатор. Рафи постъпил в корпорацията преди година, а възнаграждението му растяло с всеки изминал ден. За час работа синът на Нинова получавал по 86 долара. За цял работен ден надникът му възлизал на 688 долара, или 1300 лева – суми, които в България рядко работещите взимат дори за цял месец. Месечното му възнаграждение пък по проста сметка показва, че надхвърля 30 хиляди лева, а за изминалата година Рафи е изкарал почти 400 бона.
Тъй като младежът не бил особено социален и нямал приятели дори сред колегите, не харчел парите си за забавления, както предполага крехката му възраст. 24-годишният наследник на шефката на БСП обаче живеел охолно и се ширел в голямо жилище на пъпа на Ню Йорк. Амбициите му били да продължава да се изкачва в йерархията на банковото дружество, като вече проявявал апетит и към шефско място. Все още обаче бил твърде неопитен, въпреки че боравел хитро и умело с парите – черта, която близките му смятали, че е наследил от своята находчива майка.
Рафаел е възпитаник на Софийската математическа гимназия, като дълги години беше част от Националния отбор в дисциплината и се кичеше с медали от престижни международни форуми.
После талантливият математик се дипломира като финансов инженер в елитния университет „Бъркли“, откъдето са излезли 71 лауреати на нобелови награди. Рафи също мечтаел някой ден името му да бъде вписано в световната история, но в момента имал и други приоритети. Тъй като в гимназията бил твърде вглъбен в математиката, се затворил в себе си, сега се опитвал да наваксва пропуските и да си търси среда. Комуникацията обаче все още му куцала, а най-трудно му се получавало общуването с момичетата. Напрежението и разочарованията изкарвал от себе си чрез спорт, като страст от дете му били щангите.
До момента Рафаел не бил представял момиче пред майка си, а тя непрекъснато го назидавала, че ако продължавал в същия дух, щял да си остане стар ерген. Корнелия всеки ден му се обаждала и търсела мнението му за всички важни въпроси, но се виждали на живо само веднъж годишно – по Коледа. Младежът рядко разкривал чувствата си към мама, но за последно й казал, че я обича, когато загубила надпреварата в парламентарните избори.

 Ретро.бг

Корнелия Нинова – от момичето на Костов до Панаира и Булгартабак
Из една биография:
При правителството на Иван Костов, за изпълнителен директор на „Техноимпекс” е назначена неизвестната, твърде млада – на 28 години и без никакъв управленски опит Корнелия Нинова.Тя е назначена и на поста председател на борда на директорите на ”Техноимпортекспорт”.„Техноимпекс” и „Техноимпортекспорт” са външнотърговските дружества. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, признава, че не е могло да се попречи на назначението на младата дама, защото „премиерът Костов му подал кандидатурата на Нинова като “тъмносиня”.През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена за зам-министър на икономиката и енергетиката – мегаминистерството в кабинета на тройната коалиция с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.В мегаминистреството на Румен Овчаров тя е натоварена с много сериозни задачи – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; офсетните споразумания, свързани с доставки на армията. Нинова е шеф и на две стратегически предприятия – „Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак холдинг” – предприятие, известно като „Бастилията” на ДПС.
Толкоз!
Автор: Иван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/

 Афера.бг


Ще попитам кой даде на 27 годишната тогава Корнелия 747 хиляди долара да си купи този брой акции?


В далечната 1997 година, след много битки, поражения и разочарования, СДС печели изборите, парламентът е със синьо болшинство, президентът също е син. Въобще златно време за СДС – многострадалната синя партия, която за пръв път държи цялата власт в ръцете си.
Иван Костов – „Командирът” е на върха на славата си, неговото мнение не търпи възражение, а думата му е закон.
Няколко правителства преди това на Костов, се опитваха да правят приватизация, но тя все се оказваше половинчата и неудачна. Останаха обаче големи и апетитни „хапки” за приватизиране като външнотърговските дружества – „Техноимпекс” и гиганта „Техноимпортекспорт”. Това са две „златни мини” и то предимно валутни.
Костов, както и неговия икономически екип знаеха това много добре.
Предстоеше подмяна на ръководните кадри на подлежащите за приватизация големи държавни предприятия. Без съмнение, тези въпроси се решават на най – високо равнище и сигурно последната дума е била на Иван Костов.
Но се случи нещо невероятно – случи се ”чудо”, забулено в особена мистерия и тайнственост.
Корнелия Нинова – Жената–хамелеон
За изпълнителен директор на „Техноимпекс” е назначена неизвестната, твърде млада – на 28 години и без никакъв управленски опит Корнелия Нинова.
”Чудото” продължава:
Тя е назначена и на поста председател на борда на директорите на ”Техноимпортекспорт” – друго външнотърговско дружество – гигант.

Корнелия Нинова е юрист и има 2 години трудов стаж.

През 1995 г. за няколко месеца е стажант-съдия в Софийски градски съд. През 1996 г. за кратко е юрисконсулт в Столична община. През 1996-1997 г., също за кратко, за по – малко от година работи като следовател в Столичното следствие, а от март до август 1997 г. е юрисконсулт в БТК.
През есента на 1977 г. много служители от бившето Министерство на търговията и туризма си спомнят, как ”на крилете на изборната победа на СДС”, г – жа Корнелия Петрова Нинова пристига и веднага е уредена за контрольор на ИНКО ЕООД – една от ключовите тайни организации създадени от ДС и ръководени от ПГУ-ДС, търгуваща с оръжие. Но там престоят й също е много кратък, защото започва”мистериозният” възход на „синята“ Корнелия Нинова.
В началото на месец септември 1997 година, с летящ старт Нинова е изстреляна на два изключително високи поста. Тя става едновременно изпълнителен директор на „Техноимпекс” и председател на борда на директорите на „Техноимпортекспорт”.
Много хора от синята идея тогава си задават въпроса: ”как стават такива невероятни, направо мистериозни назначения?”
Какви могат да бъдат заслугите им пред синята власт, за да получат такива невероятни постове.
Командирът” Костов знае, но мълчи, не коментира и не дава обяснения, а това означава, че и другите трябва да мълчат и да не питат. И мистерията по назначаването на Корнелия Нинова, както и потайностите остават без отговор.
Има един друг случай, който не може да не предизвика коментар. И той също е забулен в мистерия и тайнственост.
В краткия период, в който Нинова е работила като следовател, случило се е да води разследването на отговорен служител в телекомуникационната компания БТК.
Делото бързо било претупано, после прекратено, а служителят на БТК – напълно оправдан. И съвсем неочаквано Нинова се озовала бързо на работа в БТК. Светкавично се сдобила с добра позиция в юридическия отдел, под ръководството, на кого мислите – на същия служител от телекома, когото тя е разследвала.
Каква невероятна и ”щастлива” случайност. Дали разследването на висшия служител от БТК не е трамплинът, който я изстрелва нависоко? Това е една от мистериите!
Корнелия Нинова вече е на върха на новата синя власт, едновременно с два „жезъла” в ръка.
Като представител на СДС, тя с ”младежки жар” поема огромния товар и на двата висши ръководни поста – да управлява като изпълнителен директор ”Техноимпекс” и да ръководи борда на директорите на „Техноимпортекспорт” – двете ”златни мини”.
Без да изпадаме в излишна мнителност, ще продължим да анализираме някои интересни събития.
По време на правителството на Жан Виденов, вицепремиерът Дончо Конакчиев е отговарял за БТК и като представител на държавата, водил преговори за нейната приватизация с Дойче банк. За 25% от капитала на БТК България преговаряла за сума между 800 млн. и 1 млрд. долара, но сделката се провалила и то предимно по наша вина.
Не много след това, при управлението на Костов, вече срещу 67%, БТК е продадена за малко над 200 млн.долара. Тук коментарът е излишен.
Не е ясно, при продажбата на БТК каква е била ролята на разследвания от Нинова висш служител от правния отдел, но вероятно и той е участвал.
Както се казва във филмите „всяка прилика с познатите ви лица е случайна“.
Не са случайни обаче големите жестове, или по-точно подаръците, които СДС прави на Корнелия Нинова, вероятно с благословията на „Командира”.
Но нека да продължим с чудесата на синьото правителство. Народът – „завалията”, така я чакаше тази синя демокрация, а каква се оказа и тя!
Пак по решение „отгоре” и г–жа Грета Дончева е назначена на най-високите постове, също в тези две големи предприятия. Непонятни остават за „обикновения човечец”, който не знае потайностите на властта, защо Грета Дончева е назначена за изпълнителен директор на гиганта ”Техноимпортекспорт”, а също така и за председател на борда на директорите на „Техноимпекс”.
Защо е това загадъчно „кръстосване” на длъжности и власт, между тези две жени – Нинова и Дончева, в тези две предприятия? От какви съображения те се правят – за „взаимен контрол” или сините изпълняват поети ангажименти за хора със заслуги. Какви могат да бъдат заслугите на Нинова и Дончева?
Биографията и управленският опит на Грета Дончева са още по-невероятни от тези на Нинова. Родена е във Велико Търново, а работи в Горна Оряховица, като завеждащ склад ”Готова продукция” в местния завод за палети. Изведнъж и на нея й дават два „жезъла” едновременно, две големи и тлъсти служби в София. И това ако не е чудо!
Първото нещо, което правят двете ръководителки – представителки на „новата власт” – СДС, е да изхвърлят началниците от предишния режим, дългогодишните директори Спас Панчев и Георги Шуманов от кабинетите им. Дончева заповядала на колектива, всички да се съберат и властно обявила:
„Господа, комунистите трябва вече да се разчистят”.
Те ще си отидат и ще бъдат заместени от хора демократи, кадри на СДС. Ето, казва тя, ”при мен е директорът на борда г–жа Нинова, тя е следовател и всичко ще записва, ще следи кой какво прави, кой краде и т.н.”. Нинова стои до Дончева, слуша и клати одобрително глава. Това е споделил свидетел от ръководство на фирмата, който е присъствал на срещата.
Следващите стъпки на двете ”височайши дами” е да се запознаят с икономическото и най – вече финансовото състояние на фирмите. След това, проучват по документи какви са недвижимите им имоти и други активи в страната и в чужбина. Разбират, че не само за финансовото им състояние, но и по отношение на недвижимите имоти, фирмите са ”брашнян чувал”. Решават да се запознаят на място и предприемат задгранични командировки, от които се убеждават, че и двете предприятия имат още много за ”отупване”.
Междувременно, Дончева се забърква в една голяма сделка за внос на месо от Белгия и Франция, като нарежда да се преведе предварително разплащането – сумата от 800 000 долара.
В последствие, такъв внос в България не пристига. Липсват каквито и да било документи, че месото е влязло в страната ни. Не е известно какви са последиците нито за фирмата, нито за Дончева.
Само за сведение, по това време съпругът на Корнелия Нинова работи в Софийската митница, а все още отношенията между двете ”началнички” били отлични.
Грета Дончева започва да сменя един след друг директорите на задграничните представителства и да разпродава активите им. Голяма част от получената валута се прикрива. Предполага се, че една част е присвоена от Дончева, а по-голямата част е влязла в някоя партийна каса.
Корнелия Нинова не може да не е била в течение на нарушенията на Дончева, или да не е подразбирала за тях, но съзнателно се е спотайвала. Предполага се, че тя е уведомила съответните власти, защото е започнало разследване срещу Дончева.
Вниманието на Корнелия Нинова по това време е било насочено към уреждане приватизацията на ”Техноимпекс”.
Когато Дончева научава, че Нинова вече е направила и оглавила РМД, което е приватизирало под носа й „Техноимпекс”, казват, че ”откачила”.
Тя също е ръководен кадър във фирмата – председател на борда на директорите, а Нинова всичко е правила зад гърба й.
От яд, заповядала да изхвърлят от двора – собственост на ”Техноекспортимпорт”, всички служебни и лични коли на ”Техноимпекс”.
Дончева е разследвана, а Нинова остава чиста като ”девица”.
Приватизацията е извършена успешно и до 2005 г. Корнелия Нинова е изпълнителен директор на вече новият ”Техноимпекс 98”, едноличен и пълновластен господар на частното предприятие.
„А сега най-голямото чудо, или може би най – невероятната мистерия и тайнственост!
През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам – министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.
Вероятно, потайностите и качествата си на хамелеон, Корнелия Нинова сама никога няма да разкрие. Но е сигурно, че има хора, които ги знаят и които изгарят от изкушението, да ги покажат на бял свят. Ние няма да спрем до тук в разкриването на многоликия живот на потайната Корнелия Петрова Нинова. Тя ни предизвиква за това.
След като през 1997 година, цялата се е боядисала в „тъмно синьо” и грабва тлъстия кокал, през 2005 година, без някой да забележи, тя умело се пребоядисва в „тъмно червено” и пак грабва тлъст кокал. Това доказва по безспорен начин неимоверните качествата, които притежава.
Корнелия Нинова е най–невероятният политически хамелеон, който сменяйки си цветовете, свободно и незабелязано, може да преминава от една политическа партия в друга и все да има голяма власт и облаги.


News Front- Bulgaria

ПО ТЕМАТА:

Срещу социалистите се отправят обвинения, че ще извадят България от ЕС. Това е абсурд. БСП е партията, която вкара България в ЕС и в НАТО