Дъщерно дружество на Societe Generale използва Етериум блокчейн

в Блокчейн
Loading...

Френската специализирана кредитна институция Societe Generale SFH издаде облигация за 100 милиона евро като секюрити токен на Етериум блокчейна. Компанията обяви този ход на своя уебсайт на 23 – ти април.

Societe Generale SFH – дъщерно дружество на една от най-големите групи за финансови услуги в Европа, Societe Generale Group – представи първия си пилотен проект, разработен в сътрудничество със Societe Generale FORGE. Последното е вътрешен стартъп, стартиран чрез вътрешноведомствената програма на компанията “Internal Startup Call”.

Целта на сделката беше да се проучи по-ефективен начин за емитиране на облигации, което потенциално би спомогнало за по-добра прозрачност и по-бърза прехвърляемост и сетълмент. Компанията твърди в съобщението, че продуктът “предлага нов стандарт за емисии и търговия с облигации на вторичния пазар и намалява разходите и броя на посредниците”.

Миналият септември, Societe Generale стана една от най-големите финансови организации, която стартира съвместно предприятие, наречено “komgo SA”, за да наблюдава новата платформа, базирана на блокчейн за финансиране на търговията със стоки.

Предприятието има за цел да дигитализира процесите на търговия и финансиране на стоки чрез отворена платформа, базирана на блокчейн и е разработена в партньорство с групата за инфраструктура и решения на ConsenSys, фокусирана върху Eтериум.

По-рано през април, частната банка Kleinwort Hambros, която е собственост на Societe Generale пусна ETN (exchange-traded note), съставен от компании, свързани с блокчейн. Според съобщенията, акциите включват 20 компании, които се очаква да извлекат полза от въвеждането на блокчейн и DLT.

Отговорника за активите на дигиталния пазар в Credit Suisse, Емануел Айду, заяви, че желанието сред финансистите да запазят статуквото е забавяне на приемането на блокчейн технологията. Айду твърди, че нежеланието на банките да приемат блокчейн се крие в културата на банките и няма нищо общо с незрялостта на технологията или липсата на потенциални случаи на използване в рамките на финансовите организации. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе