Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дъщерно дружество на HSBC пуска платежна система базирана на Ripple

в Крипто
Loading...

Саудитската британска банка (SAAB), която е мажоритарна собственост на финансовия гигант HSBC, официално стартира система за незабавно трансгранично плащане, задвижвана от Ripple.

Индийската рупия е първата валута, която се предоставя на платформата. Заместник-управителят на банката за корпоративно и институционално банкиране, Маджет Найм казва, че имплементацията е голяма победа за клиентите, тъй като увеличава скоростта и прозрачността на трансграничните сделки.

SABB предоставя на своите клиенти по-бързи, по-безопасни и по-прозрачни трансгранични платежни услуги чрез пускането на блокчейн технологията, чрез Ripple.

Индийската рупия (INR) е положителен старт за предстояща “пътна карта”, която е първата валута, която ще бъде активирана в SABB. Този план има за цел да предостави на клиентите ценна услуга и да свърже повече държави и валути в близко бъдеще.

Саудитската британска банка (SABB) е една от трите банки със зелена светлина от централната банка на страната да използва технологията на Ripple.

SABB не уточнява кои от решенията за трансгранично плащане на Ripple ще използва. Банката вероятно ще захранва плащания с xCurrent на Ripple, а не с xRapid, който използва дигиталния актив XRP. Ripple стартира xRapid в края на миналата година и все още пуска продукта, докато xCurrent е по-широко възприет и приет от регулаторите.

Неотдавнашен доклад на Световната банка показва, че Индия има най-много получатели на парични преводи в света с $79 милиарда през 2018. Между 2016 и 2017, 11,6% от плащанията за преводи на Индия са от Саудитска Арабия, което нарасна до 22,9% през 2018, съобщават Arab News. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе