Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

До няколко месеца Amazon започва да доставя с дрон

в Технологии
Loading...

Аmazon ще започне да доставя пратки с дронове до няколко месеца, съобщи гигантът в онлайн търговията късно снощи, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Работим здраво по направата на изцяло електрически дронове, които ще могат да летят на разстояние до 24 км и да доставят пакети с тегло под 2,3 килограма на клиентите за по-малко от 30 минути, посочи в блог Джеф Уилке, главен изпълнителен директор на подразделението Amazon. Очакваме да решим въпроса Prime Air едновременно бързо и ефикасно, като започнем да доставяме пакети на клиентите до няколко месеца, допълни той.

Уилке обаче не посочи точно къде и кога ще бъде пусната новата услуга, нито колко клиенти ще могат да подават поръчки за нея. В секцията за най-често задавани въпроси на сайта на Amazon компанията посочва, че има центрове за развитие на Prime Air в САЩ, Великобритания, Австрия, Франция и Израел, както и че изпробва дронове “в множество международни локации”.

Сигурността и безопасността са водещи приоритети, допълни Amazon. Концернът уверява, че работи заедно регулаторни органи и представители на бранша, за да “разработи система за управление на въздушния трафик, която ще разпознава кой управлява определен дрон, накъде летят машините и дали те отговарят на оперативните изисквания”.

Компанията от години експериментира с дронове, като основателя й Джеф Безос представи първия си прототип през 2013 година. Три години по-късно бяха направени пробни доставки във Великобритания. Тогава клиент получи устройство за телевизионен стрийминг и пакет пуканки 13 минути след подаването на заявката.


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

 

Loading...

Последни от Технологии

Отиди Горе