До какво водят престъпните игри на енергийната борса

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Чудо НЕ виждано, поне за последните 20 години. Страната ни от НЕТЕН износител на електроенергия към съседите е на прага да се превърне в НЕТЕН вносител. Ето почасовите данни за износа/вноса, за днешния 6-ти юни, между България и всички съседи.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

Сините стълбчета/барчета показват почасовите товари на изнесените количества електроенергия от страната ни. Жълтите – почасовите товари на вноса. Ако се съберат почасово сините и жълтите барчета и се сравнят помежду си ще стане ясно, че практически вече сме на ръба повече да внасяме, отколкото да изнасяме.

Вчера в „Токът отдавна е поскъпнал 10 пъти над обещаваните 3,5% от 1-ви юли“ ви показах, как днешните борсови цени у нас бяха с най-висок скок спрямо предния ден, между всички останали европейски страни. Днес ще ви покажа, как утрешната пазарна цена у нас е №3 в цяла Европа, изпреварена единствено от Гърция и Италия.

 

Трагедията е пълна, благодарение на престъпната спекулация на държавните производители на енергийната борса и №1 сред тях е АЕЦ „Козлодуй“. Поради тази причина и нейният представител, преди два дни, на заседание на енергийния регулатор (КЕВР), най-нагло заяви, че централата не може да осигурява необходимите за битовите потребители количества. ВИЖТЕ КРАТКОТО ВИДЕО ПО-ДОЛУ! На второто видео по същата тема ще видите и директора на НЕК.

Споделяйте и разпространявайте, ако искате в скоро време да си върнем справедливата цена на електроенергията, която политико-медийно-енерГЕПИйната мафия ни дирижира, за да ни прогони или умори.

 

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)