Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дончев: Има самозабравили се в ГЕРБ

в България
Loading...

“Не е незаконно да носите хубав костюм или да карате хубава кола, въпросът е това да отговаря на доходите”, вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на bTV.

Коментарът му е във връзка с формирането на етичната комисия на ГЕРБ, която трябва да разглежда нередности на членове на партията. Дончев подчерта, четова обаче не е разследващ орган. Припомняме, че от 19’ многократно питахме за скандално скъпия часовник на финансовия министър Владислав Горанов, който така и не отговори дали това е подарък или как си го е позволил.

„В ГЕРБ има самозабравили се хора, които заемат високи държавни длъжности”, призна вицепремиерът по повод на съмненията за корупция . Той обясни това с това, че по принцип хората са “слаби” и попаднали на властова позиция много от тях се изкушават да черпят от облагите на властта.

По повод сигнала на Яне Янев срещу кмета на Сандански, който е от ГЕРБ, Дончев каза, че нещата изглеждали смущаващи, но още се проверявали и вероятно другата седмица ще има решение. Дончев посочи, че сигналите до етичната комисия досега били повече от 10 от цялата страна и зад тях стоели конкретни лица с имената си.

След като Цветан Цветанов вече не е част от ГЕРБ трябвало да се вземат организационни мерки, за да няма дефицити в работата на партията, посочи Дончев.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе