Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

в Свят
Loading...

«Преди минути президентът Тръмп обяви извънредна ситуация по границата в Мексико и съгласно действащия закон започна да се разпорежда еднолично и без съгласие на Конгреса с бюджетни средства. Ще бъдат насочени 8 милиарда долара за изграждане на погранична стена, която да ограничи съществено нелегалната миграция, трафика на хора и наркотици. Браво! Много поздрави на Сорос и неговите мекерета.» Борислав Цеков

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение, за да си осигури финансиране за строежа на стената по границата между САЩ и Мексико.

Тръмп използва правомощията си, за да заобиколи Конгреса, който отказа да отпусне исканите от него 5 милиарда и 700 милиона долара за проекта. След дълги преговори републиканци и демократи се разбраха да дадат за стената 1 милиард и 400 милиона долара, и постигнаха споразумение, благодарение на което федералното правителство ще продължи да работи. Днес документът беше подписан от Тръмп. Решението му обаче предизвика яростната реакция на демократите, които обещаха бърз и адекватен отговор. Недоволство има и сред редиците на републиканците.

Loading...