Докато ни лъжат, че ще ни построят АЕЦ „Белене“

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

До преди СЕДЕМ години на практика той е бил в ТОП 3 на ръководството и контрола на ядрената мафия на САЩ, която пък е родина и надзирател на световната ядрена мафия. Другите двама в ТОП 3 са президента и министъра на енергетиката. Той е ръководил Комисията за ядрено регулиране на САЩ, аналог на нашата Агенция за ядрено регулиране (АЯР), а сега споделя своето прераждане пред „Вашингтон пост“ (The Washington Post).

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, със „шапката“ на статията:

Статията е дълга и широка, но в същността си в нея Грегъри (не знам как се пише и чете фамилията му на български) разказва историята на своето проглеждане и окончателно отрезвяване, че ядрената индустрия не е това, за което се представя на народните маси, а на практика тя е безгранична смъртоносна опасност.

Който желае може да си намери статията и да се запознае с детайлите в нея. На мен ми стига и това, което ви показах на снимката.

През това време (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия продължава да надува кавала, че скоро ще започне да ни строи АЕЦ „Белене“. Буквално вчера, 17-ти май, всички те раздухаха поредната лъжа на министър енерГЕПИка Теменужка Петкова, че поканата към бъдещите инвеститори ще бъде публикувана в „Официален вестник на ЕС“ до края на май или в началото на юни. Преди точно един месец същата персона от руския град Сочи ни уверяваше, че поканата ще бъде публикувана до края на май. Преди още един месец, на 11-ти март, същата персона ни излъга, че процедурата е стартирала и не посочи срок за публикуване на поканата към инвеститорите, но пропусна да ни напомни, че процесът ще стартира фактически едва в деня на публикацията на поканата във въпросния вестник. През юни следва да очакваме нова серия от сапунката?

Задача за домашна работа! Как мислите? Кой между Грегъри от САЩ, министър Нуша електромерката и Баце мутрата най-добре познава и разбира ролята на ядрената енергетика за настоящето и бъдещето на човешката раса?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)