Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дигиталният живот в Dark Web струва евтино: Цена за пробит акаунт във Facebook – 1 долар..

в България
Loading...

Специалисти от компания за сигурност назоваха цената на дигиталния живот на човека в т.нар. „тъмен интернет“ (Dark Web), базирайки се на предложения на хакери за покупка на акаунти на потребители.

Според анализ на Лаборатория Касперски, човешкият цифров живот в тъмната част на мрежата струва под 50 долара, дори ако потребителят има много акаунти и е активен в интернет.

Хакерите предлагат компрометирани акаунти на изключително ниски цени. Акаунт във Facebook, например, се продава „на тъмно“ само за 1 долар, докато цената за достъп до крадена услуга за Xbox или PSN е 5 долара, на колкото се оценява и акаунт в Netflix.

При сделки на едро хакерите правят отстъпки и дават гаранции – например, ако клиентът загуби достъп до услугата, получава безплатно нов пробит акаунт.

Най-често хакерите се домогват до акаунтите на своите жертви чрез фишингови атаки, ненадеждни мобилни приложения или чрез подбор на пароли, тъй като повечето потребители използват стандартни комбинации от типа 12345678 или qwertyu.

Ето защо специалистите по сигурност препоръчват на потребителите да използват сложни пароли, както и програми за антивирусна защита, ако не искат да станат лесна плячка на хакерите. TechNews.bg

ПО ТЕМАТА:

Скритият Интернет: Dark Net и Deep Web (ВИДЕО 18+)

Последни от България

Гласувайте за нашето момиче!

Loading... Масмедиите мълчат, че впечатляващата с душевност, интелигентност, способности и неподправена българска
Отиди Горе