Джон Макафи със скандална прогноза за Биткойн

в Крипто

Невъзможно е цената на Биткойн да остане под 1 милион долара до 2020 година… поне така твърди Джон Макафи.

Експертът по киберсигурност цитира основна математика като единствена причина зад прогнозата си за BTC. Той заяви, че поведенческата икономика на Биткойн е напълно различна от тази на акциите, добавяйки, че не могат да се използват същите модели и формули.

Макафи не се задълбочи точно в математическите формули, които го подтикват да направи бомбастичната оценка от един милион долара за Биткойн. Независимо от това, въз основа на предишните му изявления, той е измервал действителната стойност на Биткойн, основана на себестойността на производството (копаенето), ​​както и на общия брой потребители и транзакции в неговата мрежа.

Биткойн бикът подчерта, че BTC не е спекулативна инвестиция, а инструмент, който захранва платежен протокол, който работи без банки.

Американският долар има стойност в очите на хората, защото те вярват на регулатора, който издава и управлява стойността му. Колкото повече се приема, толкова повече се увеличава търсенето му. Само че, при Биткойн актът на издаване на пари не фигурира. Вместо банка, която печата безкрайно количество банкноти, един протокол поставя предварително дефинирана максимална сума BTC токени – 21 милиона единици.

Резултатът е протокол, който прехвърля средства по-евтино от повечето (ако не всички) банки. Освен това, протоколът управлява и записа на всяка сделка, без да се нуждае от посредници. Макафи смята, че именно това би могло да разшири Биткойн мрежата.

Хората ще започнат да използват Биткойн за плащания и разписки[…] Те ще спрат да използват щатския долар, еврото, китайския юан, което в дългосрочен план обезценява тези валути.

Дори и Макафи да е прав за прогнозата си от един милион долара, 2020 г. изглежда твърде рано за подобно развитие. Cryptodnes. bg

Илън Мъск: Биткойн има “забележителна” структура, BTC ходлърите заслужават нобелова награда”

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе