Джонсън: Напускаме ЕС на 31 януари без никакви „Ако“, „Но“ или „Може би“

в ПО СВЕТА

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари. Това става след голямата победа на консерваторите на вчерашните предсрочни парламентарни избори, съобщи Ройтерс. „Ще осъществим Брекзит навреме, до 31 януари, без никакви „ако“, „но“ или „може би“, обяви Джонсън пред ликуващи привърженици в Лондон

„Обединеното кралство ще напусна ЕС като единно цяло, връщайки си контрола върху своите закони, граници, финанси, търговия и имиграционна система“, добави премиерът, цитиран от ТАСС.

Джонсън отбеляза, че резултатите от изборите означават, че вече няма опасност от втори референдум за Брекзит.

В същото време американският президент Доналд Тръмп поздрави британския премиер Борис Джонсън за победата на изборите във Великобритания и за спечелването на парламентарно мнозинство на Консервативната партия.

Той също така посочи, че Великобритания и Съединените щати вече са свободни да сключат „мащабна“ нова търговска сделка след Брекзит.

„Поздравления за Борис Джонсън за страхотната му победа! Великобритания и Съединените щати вече са свободни да сключат „мащабна“ нова търговска сделка след Брекзит. Тази сделка има потенциал да бъде много по-голяма и по-изгодна от всяка сделка, която може да бъде сключена с Европейския съюз. Празнувай, Борис“, написа Тръмп в Туитър.

Посланието на Доналд Тръмп е факт, след като проведените в четвъртък общи избори в Обединеното кралство бяха спечелени убедително от Консервативната партия на Борис Джонсън. Това означава, че Великобритания ще осъществи Брекзит (ще напусне ЕС) като е по план – на 31 януари догодина.

ГЛАСОВЕ

Страхотно е, че има хора, способни да измислят подобен клип. Изключително забавен е. Силно се надявам, че и българските политически рекламисти ще се научат да работят по подобен начин.

Публикувахте от Петър Волгин в Вторник, 10 декември 2019 г.

Много, ама наистина много искам да чуя сега коментарите на българските "разбирачи" на международната политика. Да, да,…

Публикувахте от Петър Волгин в Четвъртък, 12 декември 2019 г.

Още един много важен извод от изборите във Великобритания. Консерваторите печелят в редица традиционни крепости на…

Публикувахте от Петър Волгин в Четвъртък, 12 декември 2019 г.

Катастрофата на Корбин и лейбъристите, които през последните години завиха радикално наляво към безумни идеи за масова…

Публикувахте от Борислав Цеков в Петък, 13 декември 2019 г.