Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Джеф Гарзик бе призован в съда за делото срещу Крейг Райт

в Крипто
Loading...

Софтуерният инженер Джеф Гарзик е призован от Районния съд на САЩ във връзка с делото за $ 4 милиарда срещу Крейг Райт, според документ, публикуван от Гарзик на 15-ти март.

Първоначално искът беше заведен през февруари миналата година в Окръжен съд на Южна Флорида, а семейството на Дейвид Клейман – компютърен учен, за когото мнозина подозират, че е един от разработчиците на Биткойн и блокчейн, твърдят, че Райт е откраднал до 1.1 милиона BTC след като Дейвид почина.

След смъртта на Клейман през 2013 г., Райт, който се обяви за Сатоши Накамото, искаше да помогне на семейството с Биткойн състоянието.
Те твърдят, че Райт не е върнал средствата.

В официалната жалба се посочва, че Райт “е подправил поредица от договори, за които се твърди, че прехвърлят активите на Дейв на Крейг и / или контролирани от него компании. Крейг записа тези договори със задна дата и подправи подписа на Дейв.”

Впоследствие Райт поиска от съда да отхвърли делото срещу него, но съдът отхвърли искането. Сега призовката призовава Гарзик да се яви в съда и да разкрие някакво доказателство за “личната теория”, че Клейман е Сатоши Накамото. В призовката се иска също така да се предоставят всички съобщения, споразумения и документи, свързани с Райт и Клейман.

Освен това документът изисква от Гарзик да предостави информация за добива на Биткойн за периода от 1-ви януари 2009 г. до април 2013 г. и се отнася до търсенето на документи, свързани със “Silk Road”, Liberty Reserve, Mt. Gox и проектът Prometheus.

В призовката се иска и всякаква комуникация с финансовия криптограф Иън Григ, главен изпълнителен директор на Centre for Strategic Cyberspace и на Security Science, Ричард Залуски и Роджър Вер. Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе