Децата в България умират заради липса на лекарства, ние плащаме на Турция да хрантути бежанците

в БЪЛГАРИЯ

 ТАРАЛЯСНИЦИ ЗА 1, 256 МИЛИАРДА ДОЛАРА
Правителството упълномощи Каракачанов да подпише договор за 8 Кефки, които евентуално ще получим през 2023 година. Парите сега, Кефките – когато на стратегическите партньори им е кеф. Лошо няма, и без това надали ще вършат някаква работа, а и вече остана ли кого да пазят. При положение, че Турция все най-модерните ракетно-зенитни комплекси от Русия, а Путин подари на Сърбия танкове и самолети, ние с осемте кефки, не знам къде сме тръгнали. Може би за парадите на Гергьовден, да не се срамим много. Въпросът е защо трябва да даваме милиарди не за нещо качествено и изгодно, а за да се покажем лоялни към отвъдатлантическите ни господари? То, че управляващите ще си получат комисионната, е ясно, ама ние какво получаваме освен кефа да платим от джоба си? И когато дойдат кефките, ще е останал ли българин, когото да пазят?

– 1,9 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЕЖАНЦИТЕ В ТУРЦИЯ. По онова споразумение, съгласно което ЕС им дава 3 МИЛИАРДА ЕВРО, за да не пускат бежанците към съюза. А защо България да плаща, не успях да разбера. Ние не сме ги канили, не сме имали колонии в Африка и не сме воювали с държавите, откъдето идват, за разлика от „стратегическите“ ни европейски партньори. Децата в България умират заради липса на лекарства, ние плащаме на Турция да хрантути бежанците.

САМО „ЦИВИЛИЗОВАНО КЪМПИНГУВАНЕ“
Както им стана традиция, депутатите отново гласуваха върнатите от Президента Радев спорни текстове за „дивото къмпингуване“ в Закона за Черноморското крайбрежие. В Коституцията е предвидено вето да се налага, когато законът противоречи на Конституцията, когато е нелогичен, ще доведе до проблеми или не е добре изработен. Но….депутатите дори не се замислят. Гласуват на конвейр спуснатото по партийна повеля и дори не се замислят върху мотивите на ветото. Защо ли тези рестрикции срещу къмпингуващите свободно ми напомнят Средновековието, когато на плебеите не е било разрешено да ходят в кралските гори и горите на аристокрацията. Според Конституцията плажовете са публична държавна собственост, от важно обществено значение. Това е наша, българска земя. А сега едни политици казват на българите, че всеки мутренски концесионер може да си кара джип по плажа, да ограничава хората с такси от по 30-40 лева, за да могат да отидат на плажа за един ден, но те нямат правото дори от палатка или кемпер да се наслаждават на родното море. Явно нашата земя е собственост на политиците, а ние продължаваме да мълчим!

ТРУС В ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ
По стара българска традиция всяко едно формирование под наименование за обединение или съгласие, се разпада с гръм и трясък. Нагледахме се на истериите на обединените трапезни войводи около кокала. Днес пък успяха да махнат Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група. Всъщност ми е дълбоко безинтересно. Те нямат самостоятелно съществуване. Единственото, което ги държи живи, е че са патерица на гербавите и заедно с тях грабят народа си. Практикуващите патриотинг ……

ТОЛ ТАКСИ, АМА ДОГОДИНА
След големите очаквания и обещания, се оказва, че тол – системата ще работи чак догодина….евентуално. Това добре, но е много интересно какво става с десетките милиони, които бяха предвидени в държавния бюджет за системата. Изобщо е много интересно как се прави държавен бюджет с приходи и разходи, когато не знаеш Премиерът-Слънце като се събуди и какво ще реши – какво да се прави, къде ще даде едни милиони или пък другаде ще забрави, че трябва да плати….

БИТКАТА Е НА 27 ОКТОМВРИ
Президентът Радев насрочи местните избори за 27 октомври. Ако има смисъл. ГЕРБ премахват машинното гласуване, променят правилата така, че служебната им победа е сигурна. С избори явно не можем да ги махнем, защото те гласуват правилата и те броят гласовете. Мислете!

ПО СВЕТА:
Свободата на словото започна да звучи като обида. Страната на свободата, братството и равенството – Франция, прие закон срещу омразната реч. В САЩ пък съдът забрани на Тръмпи да блокира критици в Туитър. Само едно мога да добавя – омразата, когато се подтиска и не може да се каже истината, особено когато пречи това мълчание и на справедливостта, се натрупва и един ден, махалото ще отиде на другата страна. С тези проекти, създавате някъде в момента един нов Адолф. Танте Меркел отново се тресе на официално събитие. Бог не прощава на такива като нея!

Адв. Елена Гунчева във  Фейсбук