Делова хроника: Бизнесът на мутри с лустро и без лустро: Маджо от СИК, Ахмед Доган, ВИС и Валентин Златев се уредиха с плажове

в България
Loading...

Днес Министерският съвет уреди с плажни ивици баш босът на СИК Младен Михалев – Маджо, Ахмед Доган, ВИС и Валентин Златев на “Лукойл”.

Фирмите, които ги взеха, са в директна или косвена връзка с тях.

Срокът на концесиите е 15 години, а цените – близки до минималните, определени от властта.

“Тера турс Сервиз” на Валентин Златев дори ще плаща за по-малко и от минимално определената цена в конкурсите.

 

Става дума за плажовете “Слънчев бряг-север”, “Несебър-юг”, “Свети Влас – болницата” и “Росенец север”.

 

В Свети Влас е Валентин Златев.
“Сънинвест”, която беше в Слънчев бряг, всяка година беше глобявана между 80 000 и 360 000 лева за нарушения (те си плащаха глобите като поп). По-миналото лято концесията им беше отнета, а сега там сега ще се подвизава фирма, в която дялове има Младен Михалев-Маджо.

Ахмед Доган се уреди с “Росенец-север”. Там е построен Сарай и достъпа от брега е невъзможен освен през имението. Освен това заради охраната от НСО всякакъв достъп на простосмъртни е забранен, както пуснах пост на 22 август 2016 г. Освен това с парите на данъкоплатците и европейски транш държавата прокара специален водопровод към спортно-водната база – Сарая на стойност 4 млн. лв.
(давам снимка на поста ми от 8 юни 2016 г. по този повод)

В Несебър се настани “Ауто-фактор”, чийто произход зачева от Радостин Бързанов – Радо Слънцето, който е бивш личен бодигард на братята-висаджии Васил и Георги Илиеви.

Не съм изненадан. Вероятно и вие не сте.
Ясно е кой управлява иззад кулисите, понеже всички знаем биографията на премиера, дълги години прегърната с тази на мутрите.

Григор Лилов, Фейсбук

По темата:

Техника за 3 милиона евро в новото имение на Доган

 

 

Последни от България

Отиди Горе