Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дебитната карта на Coinbase достъпна в 6 европейски страни

в Крипто
Loading...

Американската крипто борса и портфейл, Coinbase, пусна дебитна карта Visa в шест европейски страни, съобщават от CNBC на 11 юни.

Към днешна дата, картодържателите в Испания, Германия, Франция, Италия, Ирландия и Холандия ще могат да използват картите, които се синхронизират директно с техните Coinbase сметки. Картата идва като мобилно приложение за iOS или Android и като физическа карта, която може да се използва за изтегляне на валути от банкомати.

Новото предложение на Coinbase предполагаемо позволява на потребителите да харчат криптовалутите си при всеки търговец, който приема карти Visa. Потребителите могат да решат коя криптовалута да използват, за да направят плащане в приложението, докато Coinbase впоследствие преобразува криптото в кеш, срещу заплащане.

Главният изпълнителен директор на Coinbase U.K., Зийшан Фероз каза следното:

“Можете да закупите хранителни стоки с биткойн и веднага след това едно кафе с лайткойн.”

Картата за първи път стартира за потребители в Обединеното кралство през април тази година. Тя е издадена от Paysafe Financial Services Limited, която се регулира от Службата за финансови услуги като сертифициран издател на електронни пари и платежни инструменти.

Базираната в Сан Франциско борса прави значителни експанзии на своите оферти през годината. Миналия месец тя разшири услугите си за търговия до още 50 страни и добави подкрепа за търговия със стабилния си токен USDC в 85 страни. Coinbase също добави Dai стейбълкойн към своята програма Coinbase Earn, която възнаграждава потребителите с крипто за гледане на образователни видеоклипове.

Емилия Чой заяви, че в момента не инвестират в сектора на децентрализирани борси дори след придобиването на децентрализирана платформа за P2P търговия Paradex миналата година. Чой каза:

Трябва да се уверим, че ако предлагаме DEX, ние го правим по начин, който е безопасен, сигурен и съвместим. Мисля, че в момента няма много яснота за това как ще работи. Смятаме, че това пространство е интересно, но в момента не инвестираме активно в него.

Cryptodnes. bg

Coinbase пусна крипто дебитна карта на Visa

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе