Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Два стартъпа си партнират за да имплементират Етериум плащания на Amazon

в Блокчейн
Loading...
Двa блокчейн стартъпа се обединяват, за да позволят покупки на Amazon с етериум

В прессъобщение, публикувано в петък, компанията за крипто плащания CLIC Technology съобщи, че си сътрудничи с доставчика на блокчейн инфраструктура и B2B платформата Opporty, за да разработи нещо подобно на разширение за приложение, което позволява на клиентите на Amazon да плащат за стоките с етериум (ETH), въпреки че Amazon не приема криптовалути.

Усилията ще се основават на Plasma Cash, технология, представена миналия март от основателя на Етериум, Виталик Бутерин. Изпълнението на концепцията на Opporty – решение за мащабиране на плащания, подобно на Lightning Network – “ще доведе съвременната криптовалутна икономика една стъпка по-близо до превръщането ѝ в реалност”, изтъква CLIC.

Прилагането на Plasma Cash “драстично ще ускори” скоростта на транзакциите в сравнение с тези на Етериум блокчейна, добавиха от фирмата.

„Имплементирането на криптовалута на пазара за електронна търговия е сливането на две индустрии от следващо поколение“, казва Роман Бонд, главен изпълнителен директор на CLIC Technology.

Радваме се да работим по този проект с Opporty и да продължим да си сътрудничим в бъдеще за редица други амбициозни проекти.

Занапред двете компании планират да изградят подобни продукти за плащане и за други криптовалути, като изброяват ERC-20, ERC-721 и други етериум стандарти като варианти, които се разглеждат в момента.

CLIC Technology разработва крипто платежна платформа, наречена CLICPay, която от своя страна вече е в пилотната фаза.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе