Да се въведе и данък „нямане на кола”!

„Трябва да се въведе и данък „нямане на кола”, защото тези, които нямат кола, най-нагло не плащат нито ГО, нито винетки, нито местен данък, нито такса паркиране, нито ДДС и акцизи за горивото, нито екотакса, нито такса за регистрация, нито такса ГТП, нито си мият колата на автомивка… Безобразие е да не плащат тези хиляди левове годишно!”

Така бившият зам.-министър на правосъдието Валери Тарандов коментира увеличението с 30 на сто на данъците за по-старите автомобили, които са около 70% от автопарка на българите.

В друг пост Тарандов добавя: „Освен това, всички български емигранти, които се прибират в България, задължително да плащат такса, пропорционална на времето на отсъствието им от България! Примерно… 50 лева на ден”.

Валери Тарандов, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

«В България няма нито една легитимна държавна институция и нито една законна такса!.” Всъщност около 100 са общо различните такси в България, а ние не сме се натъкнали на законна такава. Всичките ни анализи говорят, че всички държавните такси са незаконни. Няма законова основа за тях.»