Да видиш невидимото – безценно!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Държавата България, в лицето на Български енергиен холдинг (БЕХ) още през декември 2015-та г. е поела ангажимент пред Европейската Комисия за ПЕТ ГОДИНИ напред да предлага на борсата определени, конкретни количества електроенергия, всеки час. Всяка следваща година тези количества трябва да се увеличават. А сега вижте реалността (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

А сега ще ви припомня първият път, от общо два, когато министър Теменужка Петкова отказа да ни покаже тези числа, а също така и средно годишните почасови ангажименти.

Аз и г-н Стефан Стойков все още не сме получили търсените числа, но това не ни попречи да си ги открием сами и да ви ги покажем. Горната графика дава най-краткия и точен отговор на въпроса: ЗАЩО ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА И МАЛКО БОРСОВАТА ЦЕНА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА У НАС (БЕЗ)ПРИЧИННО РАСТЕ и прави всички нас по-бедни?

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)