Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Данъчната служба на САЩ иска регулаторна рамка за крипто

в Крипто
Loading...

Федералната данъчна служба на САЩ (IRS) приоритизира издаването на данъчни насоки за криптовалутите, съгласно писмо от 16 май.

Писмото от IRS идва в отговор на искане от 21 представители в Конгреса, включително републиканеца Том Емер, да предостави яснота относно отчитането на данъците върху притежаваните криптовалути. В писмото до данъчната администрация представителите след това твърдят, че все още има „съществена неяснота по редица важни въпроси относно федералното данъчно облагане“ на възникващия вид актив.

Комисарят на IRS Чарлз Ретиг заяви, че агенцията „е поставила за приоритет“ издаването на подходящи насоки. Инструкцията специално ще обхваща въпроси като приемливи методи за изчисляване на разходите, разпределение на базата на разходите; и данъчно третиране на форковете.

Ретиг също отбелязва в писмото, че виртуалната валута се третира като собственост, а съществуващите данъчни принципи, приложими към сделките с недвижими имоти, се прилагат и за сделките с криптовалута. Комисарят допълнително разкрива, че IRS работи с играчи в индустрията, за да дефинира области, в които са необходими насоки.

Преди това Емер въведе три законопроекта за подкрепа на блокчейн технологията и криптовалутите. Сметките биха подтикнали федералното правителство да осигури „проста правна среда“ и да ограничи глобите срещу лица, които съобщават за разпръснати дигитални активи, докато IRS не представи официални указания за подходящите средства за докладване. Според Емер “данъкоплатците могат да спазват закона само когато законът е ясен”.

През януари Емер и конгресменът Дарън Сото подадоха законопроект, който има право да „предостави “подслон” от лицензирането и регистрацията за някои неконтролиращи програмисти и доставчици на услуги, свързани с блокчейн услуги. Законопроектът ще освободи компаниите, които не предлагат попечителски услуги за криптовалути от някои щатски закони за предаване на пари. Cryptodnes. bg

Криптовалутите не трябва да бъдат регулирани от SEC според конгресмен от Флорида

Последни от Крипто

Отиди Горе