Данъците осакатяват растежа на крипто и блокчейн

в Блокчейн/Крипто
Loading...

Такеши Фуджимаки, член на Камарата на съветниците на Япония и действащ председател на Комитета за реставрация на Япония, казва, че данъчната система на страната забавя развитието и приемането на криптовалути и блокчейн технологията.

Органът за финансов надзор предлага данъчни реформи, които позволяват на крипто ентусиастите, които харчат, търгуват или използват своите инвестиции, да направят това без обременяващи данъчни закони.

Фуджимаки казва:

Получих обяснение за законопроектите на FSA. Единият законопроект е свързан с крипто активите. Попитах за „законопроекта от гледна точка на защитата на потребителите и гледната точка за насърчаване на иновациите“. Това е данъчната система, която възпрепятства развитието на крипто и блокейн.

Ако искате да популяризирате крипто активите и блокчейн, FSA също така отправя искане от данъчната администрация.

Съобщава се от местна медия, че предложената данъчна система признава, че съществуват различни случаи на употреба на криптовалути, генериращи различни видове транзакции. Всяка от тях трябва да се облага отделно и съответно.

Доход

Ако някой получи заплатата си в биткойн или друга криптовалута, тя трябва да бъде напълно обложена с данък.

Търговска печалба

Ако някой направи печалба от търговията, тя не трябва да се облага напълно.

Загуби от търговия

Нестабилността на крипто търговията позволява на търговците да поддържат загуби от години. Удръжки от прехвърляне на загуби следва да се прилагат както при други активи, като акции и взаимни фондове.

Понастоящем в Япония, на крипто инвеститорите не им е позволено да прехвърлят загуби от търговия за следващата година. Така че може да има сценарий, при който търговецът да има загуба през тази година, последвана от справедлива печалба през следващата година, но общата печалба / загуба все още е отрицателна – и търговецът трябва да плаща данъци.

Освобождаване от данъци за крипто-към-крипто търговия

Изчисляването на печалбата и загубата за всяка крипто-към-крипто търговия е изключително сложно и тежко. Това само по себе си обезсърчава хората от участие в пазара на криптовалути и намалява ликвидността. За да се увеличи обемът на търговията и да се стимулира пазарът, търговията между криптовалутите трябва да бъде освободена от данъци.

Направете малките суми без данък

Сетлъмента на криптовалути в реалния свят е мястото, където новаторите и разработчиците очакват масовото приемане. За да се осъществи това, малките крипто транзакции следва да бъдат освободени от данъчно облагане, което позволява на крипто плащанията в реалния свят да нарастват.

В момента, японската йена е втората най-търгувана национална валута за биткойн, която представлява 43,31% от пазара. Щатският долар е номер едно, като 44,23% от пазара, според данни на Coinhills. Cryptodnes.bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе