Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Дали Чанпен Джао е ”Марк Зукърбърг на криптовалутите”?

в Крипто
Loading...

В подкаст #74 на Coin Talk, озаглавен “When Trolls Get Rekt”, чийто домакини са Арън Ламер Джей Каспиан Канг, беше направен паралел между изпълнителния директор на Binance, Чанпен Джао и Марк Зукъмбърг от Facebook.

По-късно подкастът беше покрит от Били Бамроу oт Forbes , който се занимава със съдържанието, свързано с криптовалути за медията.

В своята статия, Бамроу споделя няколко асоциации между блокчейн и социалните медийни компании и тяхното ръководство. Например, преди Facebook, имаше Myspace; платформа, за която се твърди, че „се е борила да излезе извън първоначалните си интереси“.

“Тогава дойде Facebook, – пише Бамроу. “Те изградиха потребителска база от 2,3 милиарда души по света и успешно интегрираха себе си и социалните мрежи в аспекти на живота, които изглеждаха напълно ненужни само до преди 10 години.”

След това Бамроу обобщи как социалните медии и блокчейн се преплитат по отношение на ключовите им предизвикателства:

Разработчиците на биткойн и криптовалути сега са изправени пред подобно предизвикателство с това на Myspace – как да надхвърлят нишовата употреба, която съществува понастоящем за нещо повече, което може да се използва от хората по света за нещата, които трудно можем да си представим днес.

Паралелите на Зукърбърг и Джао

Лични паралели също бяха направени между Зукърбърг и Чанпен Джао – например техните нетрадиционни бизнес стилове и скромни карикатури, описани като „алтернативни лидери на компании“.

Съобщава се, че Зукърбърг е бил известен с носенето на джинси и тениски, вместо костюми, за разлика от повечето традиционни главни изпълнителни директори“, пише Бамроу.

Докато Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути в света, е описан като реална версия на „Зукърбърг“ във филма „Социалната мрежа“, който изобразява създаването на Facebook.

Той играеше спокоен човек, който не се интересуваше от нищо, докато в същото време изцяло контролираше всичко. Джао е като истинската версия на това в криптосферата.

Благотворителността и смирението на Джао и Зукърбърг

Също така изглежда, че и двамата главни изпълнителни директори имат дълбоко съчувствена човешка страна. CZ стигна до там, че постави своя блокчейн в поредица от туитове, като заяви, че:

Етериум може да направи много повече от функциите на BNB. Нека се развиват заедно.

Binance също има своя собствена благотворителна организация. Чрез дарения от общността на Binance, организацията дарява по време на бедствия и започва инициатива за нахранване на гладните, озаглавена „Binance Lunch for Children“. До този момент, тази инициатива успява да събере 8,7227 BTC или около $45,000 да нахранят гладни деца в държави като Кения, Уганда и Танзания.

“Chan Zuckerberg Initative” от страна на Facebook е дружество с ограничена отговорност с инвестиция от “до 1 милиард акции във Facebook през всяка от следващите три години. Инициативата има за цел да “повиши човешкия потенциал и да насърчи равенството в области като здравеопазване, образование, научни изследвания и енергетика. ”

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе