Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Далаверата е да си хамалин, а не служител на Росатом

в Свят
Loading...

Днес информационната агенция №1 на Русия ИТАР-ТАСС съобщава, каква е средната заплата на товарачите на багажа на международното летище Шереметиево 2, в Москва. Това ми даде повод да сравня това число със средната заплата в държавната корпорация Росатом.

И така! Един хамалин на летището получава средно 82 000 рубли на месец. Един служител в държавната корпорация получава средно на месец 73 400 рубли. Данните в червеното каре са от официалния Годишен отчет на корпорацията за 2017-та г. Отчета за 2018-та г. все още не е публикуван, но когато това се случи средната заплата в Росатом пак ще е по-ниска от тази на хамалите на летището.

Реших да ви покажа това уникално сравнение, за да прецените, как да напътствате наследниците си за избор на професия, бъдеще и реализация.

ЛЮБОПИТЕН ЕЛЕМЕНТ! Вече е известно, че през миналата 2018-та г. ЧЕТИРИМАТА ПЪРВИ (генералния директор + тримата му първи заместници) в Росатом си раздадоха “забавени премии”, за минали години в размер на 60 000 000 (шестдесет милиона) рубли на всеки по отделно на всеки.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе