Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Град в Канада ще приема крипто за плащания на данъци

в Крипто
Loading...

Канадският доставчик на крипто решения и оператор на трейдинг платформата Coinberry постигнаха второто си общинско партньорство, за да осигурят обработка на Биткойн плащания за данъци върху недвижимите имоти.

В съобщение за пресата, публикувано на 15 юли, се разкрива, че Coinberry започнаха преговори с град Ричмънд Хил в района на Торонто.

Новината идва след като Съветът гласува на 10 юли в полза на утвърждаването на споразумение с Coinberry за подкрепа на плащанията за данък върху недвижимите имоти чрез биткойн. Това се отнася само за жителите и бизнесите в юрисдикцията на района.

Партньорството представлява второто участие на Coinberry в общински проект за по-малко от шест месеца, като фирмата преди това създаде услуга за крипто плащане в град Ининсфил, също в района на Торонто.

Coinberry е фирма за анализ на финансовите транзакции и отчети на регистрирани в Канада фирми. Компанията обмени множество криптовалути в канадски долари, за да урежда плащания на имуществен данък в Ининсфил, което означава, че самата община не притежава директно крипто. Същото решение вероятно ще бъде приложено и в Ричмънд Хил.

След приключване на преговорите, общинският персонал на град Ричмънд Хил се очаква да докладва за вероятността те да могат да внедрят технологията на Coinberry за допълнителни плащания на други такси в града и да разширят услугите си още на 30 септември.

Според прессъобщението, положителното гласуване на Съвета в полза на крипто плащанията означава, че градският управител на град Ричмънд Хил е законно упълномощен да сключи договор с Coinberry веднага след приключване на преговорите.

В изявление, заместник-кметът на общината, Джо ди Паола, посочи, че:

„Ние вярваме, че търсенето на опция за разплащания в дигитални валути ще нараства през следващите години, особено сред милениалите. Съветът ни беше наясно с успешното внедряване на услугата за дигитално плащане в град Иннисфил и тъй като инициативата не носи разходи и рискове, лесно взехме решението. “

Както вече беше съобщено, в САЩ, щата Охайо стана първия, който разреши на компаниите да плащат данъци с биткойн. Предприятията имат право да плащат 23 различни данъка, използвайки криптовалутата, чрез онлайн портал, създаден от държавната хазна.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе