Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Градушка убити 11 000 птици в САЩ (ВИДЕО)

в Свят
Loading...

Повече от 11 000 птици убити от градушка в САЩ 

Ветровете са били със скорост около 70 км/ч

Силна градушка уби хиляди патици, пеликани и корморани, намиращи се близо до езеро в Монтана, САЩ, предаде БГНЕС.

Департаментът за риба, дива природа и паркове в Монтана съобщи в изявление, че силна буря от градушка е ударила Голямото езеро, близо до град Молт. В допълнение към унищожените култури, счупените прозорци и броните на леките коли, биолозите съобщават и за смъртта на повече от 11 000 птици.

„Биолозите от отдел за риба, дива природа и паркове в Монтана, които тази седмица отидоха до езерото, събраха мъртвите патици и взеха птиците със счупени крила, счупени черепи, вътрешни наранявания и други травми”, се казва в публикуваното съобщение.

Местен жител съобщи, че по време на бурята, градушка с размер на бейзболна топка е падала от небето. Местните метеорологични доклади за времето показват, че ветровете са били със скорост около 70 км/ч.

Според биолога Джъстин Пог, от 20-30% от птиците в това езеро с площ 1600 хектара са убити от градушката.

Сред животните, които по време на наблюдаването му все още са били живи – патици, пеликани и корморани, забелязал признаци на нараняване. Много от тях обае едва ли ще преживеят тези травми.

Биологът е на мнение, че засега това не е отрицателен знак. „Езерото все още е пълно и покрито с все още живи птици, които са в добро здраве. Животът продължава “, каза той.

Новините на NOVA

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе