Градовете на бъдещето според Росенергоатом (интерактивен продукт)

в СВЯТ

Първо да припомня, че Росенергоатом е дъщерен концерн на държавната корпорация Росатом и се явява оператор на всички действащи в Русия атомни електроцентрали. За да поддържа интереса на търсачите на чудеса и мечтатели за евтин и лесен живот са произвели този продукт, който показва три версии на градовете на бъдещето или по-точно след около 100-на години.

Ето и оригиналния адрес на линка към въпросния интерактивен продукт: https://lifehacker.ru/special/atom/world-future/

Ако съдя по оформлението на титулната страница на продукта то бъдещето е много тъмно и неясно. Независимо от това руснаците са запретнали ръкави и са „построили“ три града и са ги кръстили ЕКОПОЛИС, НЕЙРОПОЛИС и МЕТЕОПОЛИС. Към днешна дата, обаче, публична и достъпна е само версията на ЕКОПОЛИС. Останалите две версии ще бъдат осветени буквално след броени дни, обещават на сайта си създателите.

Няма да ви занимавам повече, но преди да ви оставя да се запознаете искам само да уточня, че аз НЕ ВЯРВАМ на повечето обещания от Росенергоатом. В този смисъл това, което ви показвам, не е реклама на светлото бъдеще, а опит да видите още един инструмент за манипулация на НЕ МИСЛЕЩИ мозъци.

А ето и какво каза преди броени дни президента на Русия Владимир Путин в защита на атомната енергетика и … червеите. Вижте от краткото видео по-долу.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)