The Bulgarian Times

Грабежът през борсата падна под милион на ден

в България
Loading...

Разликата между дневните цени на електроенергията на борсата, на сегмента ДЕН НАПРЕД, през настоящата 2019-та и миналата година, умножена на обемите продадени през дните на настоящата година дава абсолютния размер на грабежа, който (из)родната политико-медийно енерГЕПИйна мафия прилага срещу всички нас.

За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

Средно дневните цени на грабежа се получават, като същите количества продадена електроенергия, през дните от настоящата година, се умножат на разликата от средната борсова цена на стоката от началото на 2019-та минус същата, но за 2018-та. Как се изчислява тази цена и приблизителните и значения ви показах вчера в “Енергийна аритметика“. Интересът на жертвите дава основание на организираната престъпност да приложи още по-драстични скокове на цената.

Двата кратки видео клипа имат пряка връзка с организацията на грабежа през енергийната борса.

В началото на идната седмица средния грабеж вероятно ще се върне в орбитата на около милион на ден. Така става лесно да се пресметне абсолютния грабеж от началото на годината. Като средния размер се умножи на броя на дните. И това е само на сегмента ДЕН НАПРЕД. От първото видео по-долу ще научите от министърката, какъв е неговият дял от общата търговия на борсата.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе