Горанов и хакерът на НАП живеят и работят на един и същи адрес

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Оказва се, че младият ИТ специалист, достигнал до и разпространил данни на 5 милиона български граждани, работи под прозорците на финансист №1 в държавата, съобщава OFFNews.

20-годишният Кристиян Бойков работи в луксозния комплекс „Есте“ – там е офисът на компанията за киберсигурност, чийто служител е той. В него е и апартаментът, който обитава финансовият министър Владислав Горанов и официално се води собственост на съпругата на кръстника на министъра Иван Сариев – Снежана.

Апартаментът е купен от 2011 г. за 195.6 хил. евро в „Есте пропъртис“, дъщерно дружество на „Адванс пропъртис“, в което съдружници са Кирил и Георги Домусчиеви.

Кристиян Бойков беше задържан, а вчера – освободен, след като Софийската градска прокуратура реши да му наложи мярка за неотклонение „Подписка“ и е нареди той да бъде пуснат от ареста.

ПО ТЕМАТА; Топ ИТ спец, работил в Майкрософт и Гугъл: Файлът-улика срещу набедения за теча на данни от НАП Кристиян Бойков е фалшифициран:

Свидетели сме на добре планиран театър: Файлът, който се явява улика срещу набедения за теча на данни от НАП е фалшифициран