Голата истина за цената на тока (ВИДЕО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

През последните ДЕВЕТ МЕСЕЦА държавата в лицето на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обещава ЧЕТИРИ проверки за причините за високите цени на тока на борсата. Във видеото (5:49 мин.) ще видите ТРИ от тези заявления, от 4-ти октомври 2018-та, от 14-ти януари 2019-та и последното от 9-ти юли 2019-та. Четвъртото, от 10-ти май 2019-та, не е видео документирано, но по-долу ще дам доказателство и за него. Обърнете внимание, какъв е срокът за проверката от първото заявление и, какъв е той от последното, от преди два дни. Същото така обърнете внимание на поведението на „журналистите“, които винаги забравят, какво и как са ни обещавали преди броени месеци и за това не се сещат да питат героите от репортажите си, защо не показват резултатите от предишните проверки? Ако въобще са правени такива? Тази история показва силата и мощта на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия.

Ето обещаното доказателство за четвъртата от заявените проверки, от 10-ти май (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Ще ви разкрия и причината за промяната на срока на проверките, които така и не се случват, нито пък някой вярва, че ще се случат. На 7-ми юни в сградата на КЕВР се проведе открито обществено обсъждане за определянето на цената за битовите потребители от 1-ви юли. Както повечето от вас знаят на него присъствах и аз. Помните ли снимката?

Та на това обсъждане единствено и само аз попитах председателя на КЕВР Иван Иванов, защо до тогавашния момент ТРИ ПЪТИ обещава проверки на спекулациите на борсата, но нито веднъж не предоставя резултати от тези проверки. Познайте, какво ми отговори? Точно така. НИЩО! Просто си замълча. Сега е „удължил срока“, според както ще видите в края на видеото, за да се забрави?

На практика, ако аз разполагах с информацията от борсата, с която разполага и КЕВР, тази проверка мога да я проведа за 3-4 часа. А вижте какви срокове си поставят организаторите и реализаторите на престъплението. Защото трябва да се краде от всички нас, които не споделяте и не разпространявате това разобличение или поне видеото.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)