Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Главният изпълнителен директор на AriseBank се призна за виновен

в Крипто
Loading...

Бившият главен изпълнителен директор на AriseBank се призна за виновен за измама за над 4,2 милиона долара, съобщиха от Тексас.

Джаред Райс, когото ФБР арестува заради измама през ноември миналата година, призна, че извършва целенасочено неправомерната дейност с цел материална облага, според съобщение на прокурора на САЩ за Северния окръг Тексас, Ерин Нейли Кокс.

Райс твърдеше, че AriseBank може да предложи на клиентите “FDIC застраховани сметки и традиционни банкови услуги, включително кредитни и дебитни карти с марката Visa, в допълнение към услугите за криптовалута.”

Съобщението, видяно от “Dallas News”, показва, че Райс изрично се признал за виновен в обвинение за измама с ценни книжа, тъй като той лъгал инвеститорите на AriseBank.

Райс първоначално получи 120-годишен затвор като присъда, но сега източниците сочат, че максималният срок ще бъде 20 години.

Като цяло AriseBank конфискува $ 4,250,000 от участниците, които Райс може да изплати в пълен размер. Той ще се върне в съда за осъждане през юли.

През декември миналата година, и Райс, и тогавашният оперативен директор на AriseBank Стенли Форд също бяха осъдени от федерален съд на САЩ да платят около 2,7 млн. долара глоби за уреждане на обвинения, свързани с измамни първични предлагания (ICO), управлявани от AriseBank.

Измамата е получила уведомление, че вече не е добре дошла в местната юрисдикция на Тексас няколко месеца преди ареста на Райс.

Тогавашният комисар по банковото дело в Тексас Чарлз Г. Купър изпрати заповед за прекратяване на AriseBank, като заяви, че не разполагат с необходимото разрешение да предлага банкови услуги на жителите.

Ходът следва подобно искане от страна на регулаторите от Тексас, изпратено до BitConnect, която се разпадна малко след това. Cryptodnes.bg

Последни от Крипто

Отиди Горе