Германски съд: Наоми Кембъл не заслужава петцифрен хонорар за 20-минутна поява

в ПО СВЕТА

Британският супермодел Наоми Кембъл може да ходи на бал, но не и срещу петцифрена сума – това гласи постановлението на съд в Германия.

Кембъл украсява с присъствието си бал в операта „Земпер“ в град Дрезден през 2015 г. По-късно нейният агент иска 55 930 евро за кратката ѝ поява на бляскавото събитие, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Сега върховният съд е постановил, че организаторите не дължат заплащане на Наоми Кембъл, която остава на бала едва няколко минути, получава награда и се оттегля.

Според местен вестник организаторите първоначално са предложили на Кембъл 47 000 евро за четиричасово присъствие. Супермоделът обаче остава на бала едва 20 минути, заради което ѝ е предложена сумата от 25 000 евро. В отговор агентът ѝ иска 55 930 евро.

Впоследствие местен съд постановява, че организаторите не трябва да плащат нито цент на звездата – решение, подкрепено и на сегашната инстанция.

От „Земпер“ отбелязват, че това е първият път в историята на операта, в който се стига до съд, както и че ще продължат и занапред да се отнасят със звездите с почтеност и справедливост.