Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Германска компания купи 5,000 машини за копаене на Биткойн

в Крипто
Loading...

Northern Bitcoin купи 5,000 ASIC машини, когато хеш-рейтът на Биткойн мрежата удари връх

Германската компания за копаене на Биткойн, Northern Bitcoin, подписа договор за закупуване на почти 5,000 машини от Bitmain и Canaan Creative.

Това бе потвърдено в прессъобщението от 1-ви юли.

Northern Bitcoin, със седалище във Франкфурт, но опериращ обект в Норвегия, се стреми да удвои капацитета си, като в момента работи с 55 пентахаша в секунда.

Разширяването е част от дългосрочен план за експанзия с акцент върху устойчивата енергия, който започна миналата седмица, твърдят представители. Индустрия на Биткойн копаенето става все по-популярна и конкурентоспособна. “Придобиването на търсения хардуер е голям успех за нашата компания”, коментира в прессъобщението Мориц Ф. Ягер, главен технически директор на Northern.

“С удвояването на нашето минно оборудване само няколко дни след началото на нашата глобална експанзия, ние поставяме темпото, с което се стремим да заемем водеща позиция в бързо развиващата се блокчейн индустрия през следващите години.”

Oбщияt хеш-рейт на Биткойн мрежата достигна нов рекорд. Към понеделник надхвърли 69 квинтилиона хеша в секунда – както отбелязва инвеститорът Кевин Рук, десет пъти повече от броя на пясъчните зърна на Земята. Northern добави, че ще се стреми към отваряне на нови обекти в бъдеще на все още неразкрити места.

Миналата седмица американският оператор Plouton Mining обяви плановете си за нов завод в Калифорния, който да стане най-голямата соларна инсталация в Северна Америка.

Настоящите оценки смятат, че около 74% от световната дейност по копаене на Биткойн произхожда от устойчиви източници на енергия.

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

Ето как изглежда най-голямата руска цифрова ферма за добив на криптовалута (ГАЛЕРИЯ)

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе