Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Германия с проект за токенизация и блокчейн регулация

в Блокчейн
Loading...

Германия планира да въведе проект на регламенти, позволяващи блокчейн облигации още през това лято, съобщиха на 9 май местната бизнес медия Handelsblatt.

Позовавайки се на кореспондента на правителството на управляващата коалиция, Томас Хайлман, публикацията разкри, че новото законодателство вече е придобило основна инерция, като вече съществува резюме.

Според Хайлман е необходимо и изгодно за Германия да приеме блокчейн с подкрепяща регулация.

Смятаме, че е от първостепенно значение да тласнем напред блокчейн технологията в Германия, по-специално през 2019 година.

Германия традиционно досега заемаше консервативна позиция както спрямо блокчейн, така и с криптовалутите, като страната подхожда много предпазливо с биткойн и други токени.

Това положение напоследък започна да се променя, тъй като властите осъзнават развиващите се тенденции.

Сегашните правни промени се съсредоточават върху идеята за токенизиране на процесите, които се извършват понастоящем на хартия, докато закрепването на законността на блокчейн ще предотврати проблемите, произтичащи от това технологията да влезне в регулаторната сива зона.

„Правителството най-накрая се събуди“, продължи Франк Шефлер, експерт по блокчейн от свободната демократична партия в Германия. Той добави:

Сега нещата трябва да се движат бързо. Крипто емитентите и инвеститорите търсят регулиран финансов пазар за своите дейности, които можем да представим на международната сцена. Германия има шанса да заеме ключова позиция тук.

Миналия месец, близкият Лихтенщайн, който подобно на съседна Швейцария стана известен с про-крипто позицията си, пусна блокчейн облигации за сектора на недвижимите имоти. И тази седмица страната прие нова наредба относно токенизацията и регулирането на блокчейн. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе