Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ГЕРБ са решили сами да се бият на евроизборите. Бойко Борисов: Гарантираме подкрепа на Александър Йорданов от СДС в листата ни

в България
Loading...

Александър Йорданов влиза в евролистата на ГЕРБ 

Александър Йорданов е знаков човек за СДС и ние ще гарантираме, че ще има подкрепата на нашите структури. Преди това Цветанов прочете политическото споразумение между ГЕРБ и СДС за общо явяване на изборите в единна листа. “Нашата цел е да изпратим максимален брой депутати”, обяви Цветанов. Двете партии поемат ангажимент, че през целия мандат ще бъдат членове на ЕНП. СДС ще заеме шесто място в общата листа на двете партии, които ще се явят с общите си отличителни знаци. Румен Христов обяви номинацията на СДС за шестото място и това е Александър Йорданов – бивш председател на парламента и бивш посланик. Илия Лазаров ще е на последното място в листата.

Понесохме тежък удар. Наложихме тежки наказания, по-тежки санкции не мога да си представя. Вярвам на Цветанов, но 7 дни нямаше медия, за която тази тема да не е на първо място. Така съм преценил, това е мое право да наложа тези санкции. Оставката не е плод на приятелски огън. Още в Брюксел ви казах, че ще има тежки наказания”, подчерта премиерът.

 

Със СДС подписахме споразумение за съвместно явяване на изборите за Европарламента през май. Александър Йорданов влиза на 6-о място в листата на Политическа Партия ГЕРБ. Това е знаков човек за СДС и ние ще работим за всички кандидати и няма да допуснем номера с преференциите. Доктор Даниела Дариткова ще бъде лидер на парламентарната група на ГЕРБ. Тя е човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. Спазих си обещанието за тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 27 март 2019 г.

 

Култец! Благодаря на Петьо Цеков, че ни подсети. Сашо Йорданов когото днес Бойко Борисов на практика направи евродепутат…

Публикувахте от Yavor Dachkov в Четвъртък, 28 март 2019 г.

 

Последни от България

Отиди Горе