Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ГЕРБ отказва да спази закона и да смени състава на ЦИК преди евровота

в България
Loading...

ГЕРБ няма да се съобрази с искането на БСП и няма да обнови състава на ЦИК преди изборите за Европейски парламент, обяви зам.-председателят на партията и шеф на ПГ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. БСП вече внесе проект за решение на Народното събрание, с което да се открие процедура за избор на нов състав на Централната избирателна комисия, чийто мандат изтича на 20 март.

“Един месец преди стартирането на процедурите по-добре да остане ЦИК, назначена точно от БСП. Това ще е гаранция, че изборите ще бъдат прозрачни. Искаме да работим по правилата, не се притесняваме от политическо състезание”, заяви Цветанов.

В ГЕРБ не се обсъжда и въпросът за оставка на правителството, ако партията загуби евровота.

“Не разглеждаме тази възможност, защото сме уверени в победата. Аз го казвам от тази гледна точка на това, което имаме като социология“, посочи парламентарният лидер на ГЕРБ, цитиран от Канал 3.

Цветанов даде да се разбере, че ГЕРБ ще подкрепи концепцията за ромите, изработена от ВМРО, но след редакции на някои от текстовете.

“Към момента не се констатират резултати от интеграцията, които всички ние очакваме. Няма партия, която да не подкрепи едно предложение, свързано със спазване на закона от всички и както някои получават социални помощи, така също да бъде обвързано с техните ангажименти за плащане на данъци и знанията на децата им, трудовите им навици”, коментира той за ромите. Според Цветанов “някои от текстовете трябва да бъдат доста по-обрани, защото трябва да избегнем всяка възможност за манипулации в предизборния период”.

Коалиционният съвет не се е събирал отдавна, но това било заради заетост на членовете му. Непровеждането му не пречело на работата. “Коалицията е стабилна, нормално е в определени моменти да имаме различно мнение. Поели сме ангажимент за 4-годишен управленски мандат, споразумението не е нарушено, имаме различни теми извън обхвата на коалиционното споразумение и управленската програма”, отсече Цветанов.

Още утре вечер с Каракачанов щели да си поговорят по коалиционни въпроси в Мюнхен, където ще участват заедно в Мюнхенската конференция.

Цветанов направи коментара си след среща с британската посланичка Ема Хопкинс в парламента по обед, само три часа преди заседанието на комисията за контрол над службите по повод отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, за което нашите власти си партнират с британските служби заради подозренията, че е намесен един от тримата руски агенти, отровили Скрипал миналата година. Цветанов призна, че двамата са обсъдили въпроса. “И тази тема я засегнахме малко, няма новини”, лаконичен бе той. По принцип имаме много добро парламентарно взаимодействие и всичко, свързано с тема сигурност, каза Цветанов във връзка с проведения разговор. ГЛАСОВЕ

Последни от България

Гласувайте за нашето момиче!

Loading... Масмедиите мълчат, че впечатляващата с душевност, интелигентност, способности и неподправена българска
Отиди Горе