Газпром се подготвят да изпълняват договори чрез DLT

в Крипто

Газпром, гигантската енергетична компания, собственост на руското правителство, наскоро разкри, че обмисля да започне да наблюдава и изпълнява бизнес договори, използвайки блокчейн технология.

Руският премиер е доволен

Това развитие е обявено от изпълнителния директор на компанията, Алексей Милър, на неотдавнашна среща, на която присъства руският премиер Димитрий Медведев.

Според Милър, “Газпром вече е готов да започне да извършва процеса на дигитализация на процеса на доставка на газ чрез използването на DLT в своята дейност.”

Главният изпълнителен директор Милър също така заяви, че скорошното развитие се извършва заедно с Газпромбанк – държавна банка (дъщерно дружество на Газпром и третата по големина банка в Русия).

Той добави, че:

Разработихме прототип на технологична платформа за автоматизиране на процеса на сключване, наблюдение и изпълнение на договори. Тази система предвижда и автоматизиран арбитраж и изчисляване на плащанията за газ.

Милър също така отбеляза, че новата система е достъпна за всички участници в процеса и също като при всички проекти, управлявани от блокчейн, мрежата е защитена от вмешателство и фалшификация.

Газовият гигант ще стартира системата, като работи с известни промишлени потребители за внедряване на автоматизирани процеси, базирани на блокчейн.

Министър-председателят беше доста положителен. Според неотдавнашен доклад, в който подробно е описан отговорът му, премиерът твърди, че технологията блокчейн има „обещаващо“ бъдеще в руската икономика, както и в дейностите на компании като „Газпром“.

Това не е първият път, в който Газпром се ангажира с блокчейн. Само миналата година беше съобщено, че дъщерното дружество на компанията за презареждане на гориво „Газпромнефт-Аеро“ имплементира блокчейн и интелигентни договори за автоматизиране на процесите на планиране и отчитане в доставките на горива.

Газпром Нефт, който е третият по големина производител на петрол в Русия и дъщерно дружество на компанията, започва да тества DLT, за да подобри управлението на логистиката и обществените поръчки. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе