В ямболската болница носят пациентите на ръце, а Цветанов си има асансьор

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Затварят и родилното отделение в града..

Потребителят Кирил Симеонов публикува снимка във Фейсбук на тежките условия за работа в ямболската болница. Припомняме, че отскоро здравни работници – медицински сестри и фелдшери протестират с искане за повишаване на заплатите и по-добри условия на труд. Снимката на Симеонов е придружена със следния коментар.

Искам много хубаво да се вгледате в тази снимка:

 

Това е от многопрофилната болница в Ямбол, обслужваща над 60 хиляди души. Там няма асансьор, но пък има мръсотия и мухъл. Там тежко болните, включително и такива с туберкулоза се носят на ръка между етажите.Не не се шегувам. А в същото време един от най-влиятелните политици в България си има частен асансьор взет на безценица. Този същият пожела и да му се извиним.

И като съм почнал с въпросната болница, идва и следващата шокираща новина – затварят единственото родилно отделение в Ямбол! В най-бързо изчезващата държава закриват родилни отделения! Който иска да роди дете, може да му се наложи да пътува почти 100 километра. Това Европа чува ли го? А вие чувате ли го?

Неотдавна пък един човек почина във Видин защото в местната болница старата апаратура за хемодиализа отказа и десетки хора не можаха да получат животоспасяващо лечение.

Няма да подмина и нашата любима морска столица Варна. Както сигурно вече знаете, всички лекари в очната болница напуснаха заради шокиращите условия, стара апаратура, течащи тавани и гризачи. За нея няма 1.3 милиона лева, но за асфалт имаме стотици милиони, които разбира се отиват в няколко всеизвестни фирми. Имаме и едно страхотно наклонено кръгово – новата атракция в лунапарк Варна.

Пари за такива незначителни неща като болници няма, но за асфалт има, и то качеството го знаем – 20 души намериха смъртта си край Своге заради “качествен“ асфалт, мантинели и инфраструктура.

А хората които ни водят към тази бездна се държат нагло – те си купуват апартаменти на четворно по-ниска цена, но асфалта за пътищата ни го купуват на четворно по-скъпа. Тях “няма кой да ги накаже”.

А ние гражданите продължаваме да си събираме капачки за кувьози и за детски линейки.

Тази кочина ли ще оставим на децата си бе хора??

Запомнете – от качествени реформи корумпетата нямат изгода, защото не може да се краде! Но пък от асфалтиране – там това е най-лесно! Така че другия път си знайте защо само се асфалтира докато през това време болниците ни тънат в мизерия и плъхове.

Къде са всичките милиарди от Европа? Всичко на всичко имаме някой друг нов асфалтиран булевард и една магистрала трето качество с ограничение 90км/ч.

Какво друго имаме – цветущо образование ли? Работеща здравна и социална система? Съдебна система ли? Какво??

Аз ще ви кажа – имаме корупция в изобилие и имаме едни нагли безпардонни дерибеи, които търпим вече 30 години да се гаврят с нас!

Васил Хаджийски, Факти. БГ