В Швейцария биткойни вече могат да се купят на всяка ЖП гара

в Крипто
Loading...

Швейцария потвърди статута на една от най-иновационните държави в света


 Държавната компания „Швейцарски федерални железници“ (SBB) започва продажбите на биткойни в своите 2300 автомата за билети.


„Досега в Швейцария имаше твърде малко възможности за закупуване на биткойни“ – каза представител на железопътната компания. „Със своя голям брой касови апарати и автомати, SBB разполага с добре развита търговска мрежа, която е подходяща не само за продажбата на билети„.

Всички пътници на швейцарската железница могат да си закупят биткойни от касовите апарати на жп гарите. За тази цел им е необходимо мобилното приложение SweePay.

Уеб изданието Handelszeitung съобщи, че експериментът ще продължи две години. Засега не се предвиждат продажбите на други криптовалути.

SBB влиза в ролята на дистрибутор, а обменът се осъществява от SweePay. Не е разрешено анонимното закупуване и/или обмен на биткойни. С помощта на смартфона задължително се извършва идентификация на личността. И още, продажбата на биткойни е ограничена – не може наведнъж да се закупи криптовалута за повече от 500 швейцарски франка ($502). Не се приемат плащания в криптовалута.

Швейцарското правителство още през месец януари тази година излезе с програма за внедряване на блокчейн технологиите и криптовалутите в реалния живот.

Даниел Десподов, Кaldata.com

ПО ТЕМАТА:

Швейцарската банка Maerki Baumann започва да работи с криптовалути

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе