Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

В навечерието на заколението

в България
Loading...

В понеделник ще осъмнем с нови, по-високи, незаконни и несправедливи цени на електроенергията за битовите потребители. Междувременно вече приключи първото полугодие на борсовата търговия с електроенергия. Сега ще видите едно учудващо съвпадение. Но първо да видим как се развиваше борсовата търговия у нас през настоящата и миналата половина на годините (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Видно от края на червената крива, средната цена от началото на 2019-та г., числото показва 44,52 евро/МВт.ч. В Решението на КЕВР за новите битови цени, което ще влезе в сила от понеделник е заложена средна пазарна цена през идната година, до края на юни 2020-ра г., в размер на 89 лева/МВт.ч. Сега стана ли ви по-ясно, защо бяха мракобесните спекулации на борсата през 2019-та, което доведе до над 30% скок на “пазарната” цена в сравнение с 2018-та? За да има основание за по-яко оскубване и през битовата цена.

Тепърва предстоят още много яки разкрития за престъплението с изкуственото повишаване на цената на електроенергията за бита от 1-ви юли.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Отиди Горе