Въведоха данък велосипед в САЩ

в Свят
Loading...

Орегон одобри първия за САЩ данък за велосипеди

Орегон – щат, известен със “запалената” си велосипедна култура – току-що одобри първия държавен данък за велосипеди в страната. Новият акциз ще изисква потребителите да платят 15 долара при покупката на велосипед с цена над 200 долара и с диаметър на колелото най-малко 26 инча.

Републиканците, които са против данъка, и потребителите са разочаровани от решението. Това е “безпрецедентна стъпка в грешната посока”, заяви издателят на BikePortland Джонатан Маус. “Облагаме с данък най-здравословната, най-евтината, най-екологичната, най-ефикасната и най-икономически устойчивата форма на транспорт, създадена някога от човешкия вид”.

Според председателя на Републиканската партия на Орегон Бил Курйър, данъкът е резултт от „безкрайната мания на губернатора Браун за намирането на нови и новаторски начини да се вземат пари от джобовете на данъкоплатците в Орегон”.

Има множество причини, поради които карането на колело следва да е силно желано от местните власти и да се нассърчава от тях:

– велосипедите изискват по-малко природни ресурси за направа

– колелетата не отделят вредни емисии при движението си

– намаляват се разходите за здравеопазване: 30 минути каране на колело на ден подобряват здравето толкова, че спестяват на американеца 544 долара годишно

– намаляват шумовото замърсяване и др.

 GreenTech.bg

Нали не сте забравили, че в царството на ДЕМОНкрацията човек беше осъден за това, че е събирал дъждовна вода в двора на собствения си имот! И дори го вкараха в затвора заради това! В същия краварски щат – Орегон! …

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе