Войната започна! Турция нападна Сирия

в ПО СВЕТА

Едоган обяви началото на атаката в Северна Сирия

Цели на нападението са кюрдските формирования в региона, както и „‘Ислямска държава'“

Операцията „Извор на мира“ е започнала с удари на турските военновъздушни сили по позициите на кюрдите. „Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма и да донесем мир и стабилност“, обяви президентът Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви началото на нова трансгранична операция в Сирия, предават ТАСС и Агенция „Фокус“.

Операцията ще бъде под названието „Извор на мира“, според страницата на президента в Туитър.

„Турските въоръжени сили, заедно със „Сирийската национална армия“(СНА), започнаха операция „Извор на мира“ срещу „Работническата партия на Кюрдистан“ (ПКК), „Отрядите за народна самоотбрана“ (ОНС) и „Ислямска държава“, заяви турският лидер.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Расал Аин на границата с Турция.

А в  акаунта си в Twitter Ердоган написа: „Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция „Извор на мира“ срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона“.

Според CNN Turk, операцията е започнала с удари на турските военновъздушни сили по позициите на кюрдските формирования. Според информацията, самолет Ф-16 е атакувал в района на Рас ал Айн.

АФП също съобщи, че турските военновъздушни сили са нанесли удари срещу граничните райони в северната част на Сирия, по думи на военни кореспонденти, минути след като Анкара обяви започването нова военна операция.

„Турски самолети нанесоха удари в района на Рас Ал Айн, близо до границата“, заявиха британски военни наблюдатели.

Кореспондент на АFP също потвърди, че е чул множество експлозии в района.

Турция вече проведе две военни операции в Сирия: „Ефратският щит“ и „Маслинова клонка“. Правителството на Ердоган предупреди по-рано, че може да започне нова военна интервенция в Северна Сирия, след като американските войски по-рано обявиха, че ще се оттеглят от региона.

Фокус, Епицентър

Подлият кървав план на САЩ: С ръцете на Турция да окървавят Близкия Изток

Днес, Ердоган даде ход на военната операция в северна Сирия „Извор на мира“- отделен момент е, че името на операцията е повече от цинично, предвид това колко кръв ще се излее. И най-страшното е, че Турция смята, че решава своите собствени проблеми, и даже не си дава сметка, че обслужва интересите на САЩ, които предвидливо, малко по-рано се оттеглиха от Сирия. И тук следва логичния въпрос – а защо? За да имат прикритие, и когато нещата излязат извън контрол да кажат: ето ние си тръгнахме и видяхте ли каква беля стана..

Днес, Ердоган даде ход на военната операция в северна Сирия «Извор на мира»— отделен момент е, че името на операцията е повече от цинично, предвид това колко кръв ще се излее.

И най-страшното е, че Турция смята, че решава своите собствени проблеми, и даже не си дава сметка, че обслужва интересите на САЩ, които предвидливо, малко по-рано се оттеглиха от Сирия.

И тук следва логичния въпрос – а защо?

За да имат прикритие, и когато нещата излязат извън контрол да кажат: ето ние си тръгнахме и видяхте ли каква беля стана..

Операцията е в ход. От Европа решително осъдиха началото на операцията, и предстои спешно свикване на Съвета за Сигурност на ООН.

Първите жертви вече са факт – към момента на подготовката на този материал е известно за двама убити вследствие на ударите нанесени от турските ВВС. Първата кръв е пролята. Паника и ужас сред хората живеещи в местата където се провежда операцията. Съответно, няма да закъснее и новата мощна вълна мигрантски потоци.

Отделно, хората там ще почнат да се защитават, и ще настъпи момент, ако операцията не бъде спряна, в който няма да е много ясно кой в кого стреля — регионът е пълен с различни групировки, включително и терористични.

И когато настъпи хаос, САЩ просто ще наблюдават и тихичко от страни, ще подпомагат с оръжие различни бойци.

За да е по-кърваво. И без да мислят за всички онези, които ще загинат.

Целта на САЩ е да дестабилизират региона, за да имат повод да се върнат триумфално. Неслучайно няколко дни поред Доналд Тръмп писа в туитъра си, че САЩ излизат от Сирия, и че именно те са победили ИДИЛ и халифата…

Жесток, чудовищен план с цената на хиляди жертви. САЩ специално си поиграха с кюрдите, за да ги пуснат на разтерзание на Турция. И да стимулират терористите със свежа кръв – за да продължи войната..защото САЩ печелят само от воденето на войни. Обикновено на чужда територия и с чужди ръце..

News Front

ПО ТЕМАТА

„Извор на мир“ – началото