Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Вместо Горанов на съд за ощетяване на бюджета, 1 лв. субсидия и то противоправно – със задна дата

в България
Loading...

Вместо, както повелява Наказателният кодекс, вносителят на бюджета – финансовият министър Горанов, който 5 г. е ощетявал хазната с неверни сметки за субсидиите на партиите да отиде на съд, коалицията ГЕРБ и ДПС подкрепи 1 лв. субсидия за партиите с родата на неосъдения за незаконна окупация на плаж Марешки, наричана ВОЛЯ. ВМРО и НФСБ се въздържаха, 1 патриот гласува против, заедно с БСП. При това, противоправно, законът ще действа със задна дата. Минава и предложението на ДПС за безлимитно финансиране на партиите от физически и юридически лица, което ще бъде узаконена корупция, без обаче да има закон за лобизма, който да въведе поне някакви правила на играта.

Омбудсманът Мая Манолова отдавна обяви, че ще атакува новата субсидия, която е насочена срещу опозицията, както тя нееднократно заяви. Преди това най-вероятно ще има и вето от президента, което вероятно ще отложи за след есента окончателното приемане на закона в този вид.

„За пръв път в залата ще се приеме закон, срещу който са всички парламентарни партии. Вижте си позициите и разберете, че всички се изказаха против намаляването на субсидиите от 11 лв. Това е прецедент в българския парламент. Никой не го иска и ще мине. Обяснението е: „Защото народът го иска”. Това не е вашият мотив, не ви вярвам, защото близо 2 млн. български пенсионери искат пенсиите им да бъдат преизчислени и ние многократно го предлагахме. Мнението на 2 млн. български пенсионери няма значение за вас. Странно е, може би поради отсъствието на Цветан Цветанов и липса на координация, това, че всички колеги от ГЕРБ опровергаха г-н Борисов. Зададохте въпроса – кой е казал, че олигарсите ще превземат партиите? Бойко Борисов го каза. На 6.06.2019 г. в парламента той казва: „Няма да мине много време и партиите ще станат собственост на бизнесмени”. А г-н Карадайъ каза, че тяхното предложение е надцакване по популизъм. 19 MIN.BG

ПО ТЕМАТА

Искат арест за Владислав Горанов

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе