Вижте как медиите отразяват случващото се в Сирия. Пълна скръб, профанщина, дебилщина и никаква фактологическа достоверност

в ПО СВЕТА

Вчера стана атентат срещу православна църква в Камишли, североизточна Сирия. News.bg го отразяват така: Атентат срещу църква в северна Сирия


Първо, твърдят, че Камишли е кюрдски град. Камишли НЕ е кюрдски град, а е сирийски, основан от сирийски ХРИСИТИЯНИ и затова има църкви там. Едно време това бе градът, известен с най-голям процент християни в него. Сега, след като изгониха голяма част от християните и арабите, останаха предимно кюрди.

Второ, атентатът не се е случил на територия, управлявана от кюрди. Част от Камишли (забележете; предимно християнските квартали), се управлява от сирийското правителство, т.е. от Асад, както обичат да етикетират медиите. Чудно ли защо има християни предимно на териториите на Асад. И въпреки, че ИДИЛ (които уж бяха победени) поеха отговорността, твърде вероятно това да е наказание СРЕЩУ християните.

Ще ви дам втори пример. News.bg излиза със следното заглавие: Най-малко 544 убити цивилни при офанзивата на Русия и Асад в Сирия


Котвата е, че Русия и Асад са виновните, а джихадистите, навсякъде наречени „бунтовници“, са жертви, макар и най-големият кретен да знае, че целият Идлеб е под властта на Хай’ат Тахрир Ал-Шам, или Ал-Кайда в Сирия.

От Сирийската мрежа за човешки права (SNHR) уточняват, че 544 цивилни са били убити в стотици нападения, извършени от руски изтребители и сирийската армия, като сред тях са и 130 деца. Още 2117 души са били ранени. (Никога не дават имена или данни за жертвите).

Нито дума за нападенията над моят град Махарде, изцяло християнски, и че на териториите на бунтовниците са изгонени всички християни, алуити, друзи и несалафити сунити.

Разбира се информацията се взима основно от Сирийската мрежа за човешки права, която като всички останали се ръководи от един човек (в случая Фадел Абдул Гани), който е платен, базиран е извън Сирия и никога не е съобщил нищо за нападения срещу християнските градове. Всички жертви от едната страна са цивилни, жени и деца, а от другата – агенти на режима. За ваше сведение на териториите на Асад живеят над 15 милиона души, а на териториите на бунтовниците в Идлеб- между 1 и 3 милиона (със сигурност поредната надута цифра).

И още – градовете, които предимно сирийската и руската авиация удрят са такива като Латамни, Кафр Зета, Мурек и прочие, които се намират на няколко километра от моя град Махарде, и които са почти изцяло празни от цивилно население. Вчера джихадистите са изстреляли над 100 ракети предимно срещу християнските градове.

Нюз.бг не виждам да сте го написали това.

Затова Нюз.бг, може да се шибате вие и вашия говнян сайт.

Дахер Ламот, Фейсбук