ВИДЕО: Как изглежда отвътре лимузината на Путин Aurus?

в Свят

Интериорът на лимузината е от дърво и кожа. Вместо обикновените прибори със стрелки, на таблото има два мултимедийни монитора, които показват нужната информация, съобщава ТВ каналът „Звезда“

Пасажерските места са оборудвани с мултимедийни системи, а вместо странични стъкла има екрани, които излъчват изображения от външни видеокамери.

Луксозният автомобил е в експозицията на холдинга Tawazun.

По-рано руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви, че Русия планира да произвежда редица модели на луксозните руски автомобили Aurus в заводите на Tawazun в Обединените арабски емирства. Той уточни, че най-вероятно моделите, сглобявани в ОАЕ, ще бъдат всъдеходи, подходящи за местните географски особености.

Aurus (от латинските думи за „злато“ и „Русия“) е руска марка представителни автомобили. Проектът „Кортеж“ се разработва от края на 2012 г. от ФГУП „НАМИ“. Семейството на автомобила включва седан, лимузина (включително бронирана), микробус, всъдеход и мотоциклет. Машинните са с V8 бензинов двигател с мощност 598 конски сили и обем 4,4 литра.

ВИДЕО: Как е създадена новата руска президентска лимузина Aurus

Процесът по създаването на президентската лимузина Aurus най-сетне беше публично представен. Руското министерство на промишлеността и търговията публикува видеоклип, в който се демонстрират всички етапи от работата по автомобила: от изготвянето на скиците до пускането му в производство и поставянето на марката Aurus на капака.

Кадрите под название „Как е направен AURUS“ бяха публикувани в официалния YouTube канал на ведомството.

„Създадена е не просто нова руска кола, създадени са мощности и компетенции за серийното производство на надеждни автомобили. В реализацията на проекта участваха най-добрите руски инженери и дизайнери, създадени бяха нови технологии, както и ново оборудване“, гласи придружаващият текст.

Лимузината Aurus Senat за първи път беше представена по време на церемонията по встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин на 7 май 2018 година. Днес държавният глава използва автомобила на всички работни пътувания в Русия и зад граница.

Руският премиер Дмитрий Медведев се качи на лимузината през януари 2019 година. Миналата седмица той посети Гайдаровския форум в Москва с новия автомобил.

„Това не е първото му пътуване, премиерът започна да използва тази кола през новата година. Aurus ще бъде основният му автомобил“, коментира говорителят на Медведев Олег Осипов. Russia Beyond

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе