Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ВИДЕО: Как изглежда отвътре лимузината на Путин Aurus?

в Свят
Loading...

Интериорът на лимузината е от дърво и кожа. Вместо обикновените прибори със стрелки, на таблото има два мултимедийни монитора, които показват нужната информация, съобщава ТВ каналът “Звезда”

Пасажерските места са оборудвани с мултимедийни системи, а вместо странични стъкла има екрани, които излъчват изображения от външни видеокамери.

Луксозният автомобил е в експозицията на холдинга Tawazun.

По-рано руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви, че Русия планира да произвежда редица модели на луксозните руски автомобили Aurus в заводите на Tawazun в Обединените арабски емирства. Той уточни, че най-вероятно моделите, сглобявани в ОАЕ, ще бъдат всъдеходи, подходящи за местните географски особености.

Aurus (от латинските думи за “злато” и “Русия”) е руска марка представителни автомобили. Проектът “Кортеж” се разработва от края на 2012 г. от ФГУП “НАМИ”. Семейството на автомобила включва седан, лимузина (включително бронирана), микробус, всъдеход и мотоциклет. Машинните са с V8 бензинов двигател с мощност 598 конски сили и обем 4,4 литра.

ВИДЕО: Как е създадена новата руска президентска лимузина Aurus

Процесът по създаването на президентската лимузина Aurus най-сетне беше публично представен. Руското министерство на промишлеността и търговията публикува видеоклип, в който се демонстрират всички етапи от работата по автомобила: от изготвянето на скиците до пускането му в производство и поставянето на марката Aurus на капака.

Кадрите под название “Как е направен AURUS” бяха публикувани в официалния YouTube канал на ведомството.

“Създадена е не просто нова руска кола, създадени са мощности и компетенции за серийното производство на надеждни автомобили. В реализацията на проекта участваха най-добрите руски инженери и дизайнери, създадени бяха нови технологии, както и ново оборудване”, гласи придружаващият текст.

Лимузината Aurus Senat за първи път беше представена по време на церемонията по встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин на 7 май 2018 година. Днес държавният глава използва автомобила на всички работни пътувания в Русия и зад граница.

Руският премиер Дмитрий Медведев се качи на лимузината през януари 2019 година. Миналата седмица той посети Гайдаровския форум в Москва с новия автомобил.

“Това не е първото му пътуване, премиерът започна да използва тази кола през новата година. Aurus ще бъде основният му автомобил”, коментира говорителят на Медведев Олег Осипов. Russia Beyond

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе