Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ВИДЕО: Вижте изпитанията на рядък самолет от състава на руския ВМФ

в Свят
Loading...
Изпитания на редкия самолет на руския ВМФ – Ту-134УБЛ – бяха заснети на видео. Учебно-тренировъчният самолет е преминал през тестове след ремонта си в Авиоремонтния завод в Минск, съобщава “Российская газета”.

На снимките се вижда добре как самолетът с бордови надпис “Черноморски флот” и изображение на делфин отначало извършва няколко “пробежки” по полосата, проверява работата на спирачките, реверсите, турбините и задкрилките, а след това излита. Според данни на очевидци полетът е продължил около три часа, след което самолетът се е върнал на базата.

Надписът “Черноморски флот” свидетелства за причисляването на самолета към военноморската база на Русия в Краснодарския край.

Ту-134УБЛ (по класификацията на НАТО Crusty-B) е учебно-тренировъчен самолет, разработен от ОКБ “Туполев” в началото на 1980-те години на базата на пътническия лайнер Ту-134. Сега той стои на въоръжение в руския ВМФ и се използва за обучение на курсантите и поддръжка на навиците на действащите бойни пилоти.

Едновременно с това самолетът остава страшна бойна машина: обсегът му на полет без дозареждане е 2300 км, при това е способен да носи боен товар от 8,2 тона. Практическият му таван е почти 12 км, а крайсерската му скорост – 890 км в час. Russia Beyond

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе