Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Вече може да пазарувате с Биткойн в Amazon

в Крипто
Loading...

Биткойн консуматорите вече могат да използват Lightning Network, за да пазаруват в е-комерс сайтове като Amazon.

Стартъпа за обработка на крипто плащания обяви днес, че всеки портфейл на Lightning Network вече може да се използва и чрез разширение на браузъра на Moon.

Преди тази функция, около 250 бета потребители вече са използвали Moon, за да похарчат криптовалутите си в сайтове за електронна търговия, като свързват разширението на браузъра със своите сметки в крипто борси като Coinbase.

Главният изпълнителен директор на Moon, Кен Крюгер, каза:

Разширението ще покаже QR код и ще има фактура, която можете да копирате и поставите, ако по някаква причина не можете да използвате QR кода и ще можете да плащате с любимите си lightning портфейли.

За да бъде ясно, Amazon няма допирателна с биткойн. Крюгер отказа да уточни кои традиционни финансови институции помагат за конвертирането на биткойн във фиатна валута, така че търговците на Amazon всъщност да получават фиатна валута за техните стоки.

Въпреки това, Крюгер добави, че до 2020 година, LN функцията трябва да работи на почти всеки сайт за електронна търговия, независимо дали платформата приема директно Биткойн или не.

“Няма директна интеграция на търговците”, казва Крюгер, пояснявайки, че Moon също управлява каналите за плащане и предлага прост интерфейс за изпращане на плащания.

Интегрираме се с мрежите Visa и Mastercard и получаваме намаление на таксите за обмен, които търговците плащат всеки път, когато получат транзакция с кредитна карта.

Поглеждайки назад във времето, миналата година Moon бе основана в Ню Йорк и нарасна до персонал от около 30 души, като само $ 100,000 бяха инвестирани от Entrepreneurs Roundtable Accelerator. Управляващият директор на ускорителя, Мурат Актиханоглу, каза, че вижда Мооn като една от крипто компаниите тип “котва” с доходен потенциал през следващите пет години.

“Ние инвестирахме в Moon в дългосрочен план”, каза Актиханоглу.

Междувременно Крюгер заяви, че неговият стартъп се стреми да набере средства от Серия А през 2019 година и да продължи да се учи от поведението на потребителите.

Има много възможности да помогнем за решаването на някои от тези проблеми, свързани с използваемостта и да накараме хората да влязат в Lightning Network, като по този начин се увеличи приемането. Ще се ангажираме с други в LN, за да видим какво правят хората, на какво работят и дали има някакви значителни пропуски. Ще се радваме да влезем и да помогнем, когато е възможно.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе