Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Вече можете да пращате и получавате Биткойн, Лайткойн и Етериум чрез WhatsApp

в Крипто
Loading...

WhatsApp потребителите вече могат да изпращат и получават Биткойн (BTC) и Лайткойн (LTC) чрез популярната платформа за съобщения благодарение на бота Lite.Im.

Съобщението е най-новият опит за опростяване на процеса на крипто транзакции, правейки виртуалните валути по-достъпни за обикновения човек.

В Twitter публикация, направена от Zulu Republic в неделя (19-ти май, 2019 г.), цифровата платформа обяви, че нейната платформа за съобщения cryptocurrency Lite.Im е въвела лесен начин за изпращане и получаване на Биткойн чрез WhatsApp.

Потребителите трябва да добавят Lite.Im WhatsApp бот и да следват инструкциите на екрана. Има много възможности за потребителите, освен изпращането и получаването на BTC и LTC.

Услугата също така позволява на хората да печелят криптовалута чрез програма за реферали. Има и опции, които позволяват на потребителите да задават монета по подразбиране, както и да избират предпочитания от тях език и парола.

Понастоящем двата езика по подразбиране са английски и испански. Услугата също така поддържа изпращането и приемането на Етериум (ETH) и ZTX – токена на платформата Zulu Republic.

Криптовалутните транзакции, базирани на SMS, въвеждат някаква простота в криптовалутната транзакция, особено за хора с по-малко познания за такива технологии. Lite.Im вече има подобни услуги за Facebook Messenger, Telegram и SMS.

Според компанията “социалните съобщения” са важен компонент на по-широкото приемане на криптовалута.
WhatsApp самостоятелно има повече от 1,5 милиарда потребители в почти всеки край на света.

Тъй като мобилните парични транзакции стават по-лесни на места в Югоизточна Азия и Африка, има възможност за по-голям достъп до канали за плащане на по-голям брой лица, които не използват банкови услуги.

Само през 2019 г. имаше много съобщения от различни организации за планове за приемане на Биткойн. От търговски бюра до приемане като средство за размяна, най-високо класираната криптовалута продължава да доминира в новините.

Много от коментаторите в бранша казват, че BTC се превръща в по-зрял клас активи и изглежда е на път да изпълни очакванията на много ранни осиновители.

Тъй като Facebook има свои собствени планове за криптовалута, Lite.Im може потенциално да се разглежда като конкуренция.

Няма официално изказване за точното естество на виртуалната валута на FB, но слуховете продължават да се разпространяват, че той ще бъде подобен на Биткойн токен. Cryptodnes. bg

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе