Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Верига австралийски супермаркети започват да приемат Биткойн

в Крипто
Loading...

Бавно, но сигурно, биткойн набира скорост като метод на плащане. Списъкът на търговците на дребно, които приемат крипто плащания, продължава да се разширява.

Съвсем наскоро IGA, голяма австралийска мрежа от супермаркети, започна да приема плащания в биткойн.

Плащане за хранителни стоки с BTC вече е реалност

IGA е мрежа от независими търговци на дребно, включващи над 1400 магазина, разпространени из цяла Австралия. Сега тези магазини приемат плащания в биткойни и други криптовалути.

Според Nugget’s News, съоснователят на TravelbyBit, Кейлъб Йо, си сътрудничи с IGA Supermarkets Australia, за да оборудва всеки един от своите супермаркети с PoS терминал, който поддържа плащания в Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC). и Binance Coin (BNB). Йо каза пред Nugget’s News:

Независимо дали купувам яйца, мляко, плодове или зеленчуци, сега имам начин да платя за хранителни стоки с криптовалута. Същото важи и за всички други собственици на криптовалути, които пазаруват в IGA в Боуен Хилс.

TravelbyBit обслужва туристическата индустрия и тяхната мисия е да улеснят резервациите за пътувания чрез биткойн и други криптовалути.

TravelbyBit изградиха и PoS терминал за търговци, които желаят да приемат криптовалути. Както бе съобщено през октомври 2018 г., Binance си партнира с TravelbyBit, за да въведе платежна система, която да включва блокчейн технологията в големите летища по света. В стремежа си към това усилие, Binance заяви, че са инвестирали над $2,5 милиона.

Супермаркети по целия свят все повече приемат биткойн

Търговците на дребно по целия свят приемат Биткойн. Например през декември 2018 г., медията Portal do Bitcoin съобщи, че голяма бразилска верига супермаркети Oasis Supermercados започна да приема плащания в биткойн и други криптовалути, използвайки Coinwise като платежна платформа.

По-късно, през юни 2019 г., словенските супермаркети Tuš обявиха, че приемат криптовалутни плащания чрез EliPay POS.

Някои аржентински търговци също приемат плащания в крипто. Най-забележително е, че през септември 2018 г., La Nación съобщи, че месарски магазин в град Кордоба приема Биткойн.

Фактът, че търговците на дребно по света все повече приемат биткойн, противоречи на това, което вярват банкерите и регулаторите. По-конкретно, на 11 юли 2019 г., председателят на Федералния резерв, Джером Пауъл, по време на показанията си в Сената за паричната политика, каза на сенаторите, че Биткойн поема функциите на злато в световната икономика, като запас от стойност. Но Пауъл игнорира все по-честото приемане на Биткойн като начин на плащане.

Cryptodnes. bg

Последни от Крипто

Отиди Горе