Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Венецуела акцентира върху приемането на националната криптовалута

в Крипто
Loading...

Правителството на Венецуела току-що обяви нова държавна платформа за криптовалути, наречена Patria Remesa, според прессъобщение в понеделник – и иска нейните граждани, които работят в чужбина, да я използват, за да изпращат средства обратно у дома.

В съобщението правителството твърди, че изпращането на парични преводи чрез подкрепената от петрола криптовалута е по-безопасно и по-изгодно от съществуващите средства, което предполага, че Венецуела вижда крипто търговията като начин да засили икономиката си и да стане по-конкурентоспособна в международен план.

По време на радиопредаване, описано в прессъобщението, “Националният крипто надзирател” на Венецуела, Жозелит Рамирес, настоя, че изпращането на криптовалутата Petro, е най-сигурният начин за изпращане на парични преводи в страната.

“Светът се развива, предстои нова икономическа революция, която ще продължи да напредва в страната и да допринесе за световната икономика”, каза Рамирес в предаването, преведено от Google. 

„Традиционната финансова система вече не е достатъчна. Ето защо криптовалутите пристигнаха, за да отворят очите на хората за икономическия свят. “

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

Заплаха за САЩ: Дигиталната валута на Китай е готова според централната им банка

Иран представи обезпечената със злато национална криптовалута PayMon

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе