ВАМПИРЯСВАНЕ

Днес ще можете да се насладите на историята на печалбите на АЕЦ “Козлодуй” за последните ДЕСЕТ години, като за настоящата 2019-га сумата е прогнозна, на база данните за първото тримесечие. Имайте предвид, че за изминалата 2018-та г. централата постигна исторически рекорд по печалба за една година, за цялото си 45 годишно съществуване. 

За по-добър преглед кликнете с мишката върху снимката с графиката.

Тези рекордни резултати за последните 2 години не се постигат благодарение на някакви подобрения на организацията на труда, на повишеното производство, оптимизиране на персонала, разбирай – съкращаване, или други легални бизнес механизми. Тези рекорди се постигат единствено и само на драконовските манипулации с цените на електроенергията на Българска НЕзависима енергийна борса.

В крайна сметка всички ние сме на дълбока загуба. Голяма част от новите “печалби” отиват за запушване на дупката в и без това обречената на фалит държавна ТЕЦ “Марица Изток 2”. По трасето не малко “трохи” отиват за да нахранят този – онзи. Бизнеса купува необосновано скъп ток от борсата и го калкулира в цените на стоките и услугите си, които после ни продава. В крайна сметка всички ставаме още по-бедни.

През това време политико-медийно-енерГЕПИйната мафия упорито ни лъже, че прави всичко това за наше добро, но без да отчита реално резултатите от лъжливите обещания. Вижте част от тях в краткото клипче по-долу.

Единственият начин да ги спрем е като разпространявате разобличенията на престъпленията им от този блог. Така може да се стигне до момент, в който неизбежно ще трябва да отговарят за престъпленията си срещу всички нас. Ако сами не си помогнете те ще продължават да ни тероризират.

Данните за печалбата на АЕЦ “Козлодуй” ви показах наскоро в “ОСВИРЕПЯВАНЕ“. А в “Историята на едно планирано убийство” можете да се насладите на историята на умиращата ТЕЦ “Марица Изток 2”.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)